Fem ingredienser

Bare fem ingredienser er en artikkelserie på Klikk. Her vil vi presentere en rekke oppskrifter hvor det ikke er mer enn fem ingredienser til sammen. (Salt, pepper, stekefett og vann kommer noen ganger i tillegg.)

Matlagingen i hverdagene kan være stressende. En god strategi er å redusere antallet ingredienser.

Oppskrifter med bare fem ingredienser er kjekke å ha i bakhånd. Vi kommer med jevne mellomrom med nye idéer i den serien.

Share

Å lage den perfekte risottoen er en kunst. Noen mener det tar et helt liv å perfeksjonere den. Det er nok litt overdrevet, synes jeg. I oppskriften på denne risottoen har jeg gjort det så enkelt som mulig - og da trenger du ikke stort mer enn en ettermiddag.

Dette er lista over de fem ingrediensene du trenger:

  1. Risottoris (arborio-ris)
  2. Parmesan
  3. Gulrot
  4. Løk
  5. Kraft

Risottoris kan noen ganger være litt vrient å finne i butikkene. Husk at du alltid kan be butikk din om å ta inn det du vil ha (vil dem ikke? Bytt butikk).

Det står "kraft" i handlelista. I hverdagspraksis betyr det buljong. Du kan bruke både flytende (som jeg liker best) eller terninger. Det er ikke så nøye om du bruker oksefond, kjøtt og vin-fond, kylling- eller kalvefond. Finn en du liker.

Det er ingenting i veien for å steke et kyllingbryst (se hvordan det blir perfekt) eller et laksestykke til risottoen. Men, det er ikke nødvendig. En risotto er et fullverdig måltid.

Oppskriften finner du nedenfor.

Les også:

Slik lager du dessert med bare vann og sjokolade

Fem snacks du lager med god samvittighet

Slik får du perfekt sminke

Stor test av dunjakker

Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Erik Hannemann

Enkel risotto

I denne risottoen er det bare fem ingredienser. (Pluss litt vann, salt, pepper og olje).

Til 2 porsjoner:

2 dl ris ottoris (arborioris)

1 stk løk

2 stk gulrot

75 g parmesan

3 dl vann

3 ss flytende kraft eller 2 buljongterning er

smør og olje til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!