Carbonara=

OPPSKRIFTER PÅ PASTA: Det er lett å gå lei. Her får du forslag til hvordan du varierer! © Foto: Erik Hannemann

Oppskrift på spagetti carbonara

Slik lager du perfekt spagetti carbonara

Dette finnes mange måter å gjøre det på. Dette er den enkleste.

Rett på oppskriften? Se under artikkelen!

Spagetti Carbonara er en udødelig klassiker. Som med de fleste klassikere hersker det stor uenighet om hva som er den egentlige, opprinnelige og autentiske oppskriften.

Jeg kan ikke gi deg den platoniske idéoppskriften på denne enkle retten, men jeg kan gi deg en god og idiotsikker en.

Share

Den elegante og geniale matskribenten Ruth Reichl (som har skrevet for The New York Times og som var redaktør for Gourmet til det ble lagt ned) sier at hun aldri har møtt et barn som ikke liker spagetti carbonara. (Følg henne på Twitter: @ruthreichl)

- OK, tenkte jeg. Den påstanden skal jeg teste på den mest krevende måten jeg kan tenke meg: Servere det til min egen sønn.

Ruth fikk rett. Han spiste som han aldri hadde gjort før (bortsett fra den gangen han fikk andeconfit, men det er en annen historie).

Her er en idiotsikker framgangsmåte. Oppskriften finner du nederst i arikkelen. Den kan du også printe ut.

Du kan selvsagt spandere en fløteskvett, men denne varianten er helt pur, uten andre bidrag enn parmesan fra kua.

Les også:

Slik får du sprøtt bacon

Min sjokoladehelg

Supereplekaka lager du slik

Vi har testet alt potetgullet. Se hvem som vant!

Her finner du 5.000 oppskrifter du kan kose deg med!

1. Stek baconet sprøtt på lav varme. Den beste måten å det til på er å bruke lang tid og lav varme, kanskje opptil 30-40 minutter.

Carbonara=

Carbonara © Foto: Erik Hannemann

2. Kok pastaten i godt saltet vann.

Carbonara=

Carbonara © Foto: Erik Hannemann

3. Pisk eggene sammen i en stor bolle og ha på litt salt og pepper.

Carbonara=

Carbonara © Foto: Erik Hannemann

4. Sil av pastaen og ha den med en gang i bollen med de piskede eggene. Vend pastaen godt i eggene slik at de kokes.

Carbonara=

Å koke pasta er ikke så lett som man skulle tro. © Foto: Erik Hannemann

Hakk baconet og bland inn.

Carbonara=

Carbonara © Foto: Erik Hannemann

Server med nyrevet parmesan.

Carbonara=

OPPSKRIFTER PÅ PASTA: Det er lett å gå lei. Her får du forslag til hvordan du varierer! © Foto: Erik Hannemann

Spis den med en gang!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

OPPSKRIFTER MED APRIKOS: Her får du åtte forslag til hva du kan lage med aprikos.=

Åtte fantastiske måter å bruke aprikos

Du: Prøv denne med chevre og aprikos.

=

Stek pizzaen på grillen i sommer

I sommer er det pizza på grillen som gjelder.

SVINENAKKE: Svinenakke trenger tid. I denne oppskriften lages den med løk, hvitløk og hvitvin - og to og en halv time.=

Genialt enkelt kjøtt som også er genialt godt

Dette kjøttet er umulig å mislykkes med.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Denne øl-quizen bør du klare

Greier du ikke disse enkle spørsmålene, er det jaggu dårlig stelt.

artikkel bilde

Her fyller du Europas billigste drivstoff

Norge er, kanskje ikke uventet, dyrest i klassen.

artikkel bilde

Vet du hvorfor du skal putte vippetangen i bh-en?

Her er skjønnhetstriksene enhver kvinne burde kunne.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Dette får du for 190 euro på den beste restauranten i Provence

Maten dufter av «menneskelig nærkontakt».

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.

Stek pizzaen på grillen i sommer

I sommer er det pizza på grillen som gjelder.