Annonse

Rett på oppskriften? Se under artikkelen!

Spagetti Carbonara er en udødelig klassiker. Som med de fleste klassikere hersker det stor uenighet om hva som er den egentlige, opprinnelige og autentiske oppskriften.

Jeg kan ikke gi deg den platoniske idéoppskriften på denne enkle retten, men jeg kan gi deg en god og idiotsikker en.

Share

Den elegante og geniale matskribenten Ruth Reichl (som har skrevet for The New York Times og som var redaktør for Gourmet til det ble lagt ned) sier at hun aldri har møtt et barn som ikke liker spagetti carbonara. (Følg henne på Twitter: @ruthreichl)

- OK, tenkte jeg. Den påstanden skal jeg teste på den mest krevende måten jeg kan tenke meg: Servere det til min egen sønn.

Ruth fikk rett. Han spiste som han aldri hadde gjort før (bortsett fra den gangen han fikk andeconfit, men det er en annen historie).

Her er en idiotsikker framgangsmåte. Oppskriften finner du nederst i arikkelen. Den kan du også printe ut.

Du kan selvsagt spandere en fløteskvett, men denne varianten er helt pur, uten andre bidrag enn parmesan fra kua.

Les også:

Slik får du sprøtt bacon

Min sjokoladehelg

Supereplekaka lager du slik

Vi har testet alt potetgullet. Se hvem som vant!

Her finner du 5.000 oppskrifter du kan kose deg med!

1. Stek baconet sprøtt på lav varme. Den beste måten å det til på er å bruke lang tid og lav varme, kanskje opptil 30-40 minutter.

Carbonara=

Carbonara © Foto: Erik Hannemann

Arnie Stalheim

Redaksjonen

Kjenner du igjen alle disse?

Både enkle og noen vanskeligere spørsmål her om norske og andre europeiske oster.

2. Kok pastaten i godt saltet vann.

Carbonara=

Carbonara © Foto: Erik Hannemann

3. Pisk eggene sammen i en stor bolle og ha på litt salt og pepper.

Carbonara=

Carbonara © Foto: Erik Hannemann

4. Sil av pastaen og ha den med en gang i bollen med de piskede eggene. Vend pastaen godt i eggene slik at de kokes.

Carbonara=

Å koke pasta er ikke så lett som man skulle tro. © Foto: Erik Hannemann

Hakk baconet og bland inn.

Carbonara=

Carbonara © Foto: Erik Hannemann

Server med nyrevet parmesan.

Carbonara=

OPPSKRIFTER PÅ PASTA: Det er lett å gå lei. Her får du forslag til hvordan du varierer! © Foto: Erik Hannemann

Spis den med en gang!

Erik Hannemann

Spaghetti Carbonara

Dette er antakelig den enkleste oppskriften på Spaghetti Carbonara noensinne. Mine damer og herrer - her er pasta carbonara!

15 min

Til 2 porsjoner

1 pk bacon

250 g spagetti

3 stk egg

salt og pepper

100 g parmesan

Fremgangsmåte

Stek baconet sprøtt.

Kok pastaten i godt saltet vann.

Pisk eggene sammen i en stor bolle og ha på litt salt og pepper. Sil av pastaen og ha den med en gang i bollen med de piskede eggene. Vend pastaen godt i eggene slik at de kokes.

Hakk baconet og bland inn.

Server med nyrevet parmesan.

Oppskirften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):

Se flere saker fra: 10 kjappe middager barna liker

Christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Vin og øl til pinnekjøtt 2014

Vin og øl til pinnekjøtt

Pinnekjøtt kan være bare saltet, men også saltet og røykt. Det krever litt forskjellig drikke, og vi anbefaler både øl og vin.