BLOMKÅL: Med litt uvant, men familiært, følge blir det veldig godt.=

BLOMKÅL: Med litt uvant, men familiært, følge blir det veldig godt. © Foto: Erik Hannemann

Oppskrifter på blomkål

Slik blir blomkålen god

Med noen smarte triks blir den hvite dronningen god å ha med å gjøre.

- Men i all verden. Hva er det her?

- Blomkål...

- Jeg er ikke idiot, men hva smaker det?

Vi tilkalte den hyggelige kelneren på Babord restaurant på Grünerløkka. Det viste seg at blomkålen hadde fått et uvanlig følge. Wasabi.

Wasabi
WASABI: Den grønne wasabipureen er en japansk ingrediens norske sushispisere kjenner godt. Den blandes med soyasaus til dipp for sushi. © Foto: istockphoto

Share

Hva er wasabi?

De som har spist sushi vet hva den grønne, sterke pasten er. Om du vil lage sushi selv må du lete etter den grønne tuben i butikken (den ser ut som en irrgrønn tannpasta og ligger sammen med sushi-risen).

Wasabi er altså en pepperot som er populær i Japan. Smaksmessig tilhører den et annet univers enn blomkål. At de passer så godt sammen er derfor litt overraskende. Men, så viser det seg, til min store forbløffelse, at blomkål og wasabi tilhører den samme botaniske familien (Brassicaceae, om noen spør). Det er bare en hypotese, men kanskje er det familiebåndene som gjør at de går så godt sammen.

Blomkålpuré med wasabi

Oppskriften på denne puréen er enkel: Skjær en halv blomkål i grove biter og kok dem møre (ca 10 minutter) i saltet vann. Sil av. Mos blomkålen helt jevn med stavmikser sammen med omtrent én desiliter kremfløte. Bruk en eller to centimeter med wasabi (smak deg fram). Smak til med salt.

Blomkålsuppe

Blomkålen er helt happy med å spille annenfiolin. Men, vår franske matskribent Clotilde Dusoulier har laget en nydelig blomkålsuppe med hasselnøtter som beviser at blomkålen også kan være måltidets mittpunkt helt alene.

Nedenfor har jeg samlet flere oppskrifter med blomkål du kan kose deg med.

Les også:

Billig middag hele uka

Se video av norges kjappeste tomatsuppe

Slik blir du et A-menneske

Her kan du søke blandt over 4000 oppskrifter

henter innhold
henter innhold
henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

FULG I VIN: Coq au vin er en udødelig klassiker. Det skjønner alle når man spiser den.=

Middagene du har lyst på denne uka

En meny som gjør livet ditt enklere denne uka.

HERBES DE PROVENCE: Det er mange måter å utnytte de fine krydderne som vokser i Provence.=

Ingen krydderhylle er komplett uten

Fem måter å bruke Herbes de Provence på

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Talkum er det nye supermiddelet

Tykkere vipper, freshere hår og gulv som ikke knirker; sjekk hva litt talkum kan gjøre.

artikkel bilde

Du gjør alt riktig, men går ikke ned i vekt

Her er åtte løsninger du kanskje ikke har tenkt på.

artikkel bilde

Sjekk hva barnets navn sier om deg

Ta vår uhøytidelige quiz og sjekk hva navnet sier om deg.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

- Vinneren smaker hjemmelaget

Et lettsyltetøy er best i testen av blåbærsyltetøy.

Nei, nå lager jeg mitt eget sjokoladepålegg

Bedre enn Nutella og Nugatti.

Spis godt for 25 kroner dagen

Vi har laget en superbillig middagsmeny til deg.