BLOMKÅL: Med litt uvant, men familiært, følge blir det veldig godt.=

BLOMKÅL: Med litt uvant, men familiært, følge blir det veldig godt. © Foto: Erik Hannemann

Oppskrifter på blomkål

Slik blir blomkålen god

Med noen smarte triks blir den hvite dronningen god å ha med å gjøre.

- Men i all verden. Hva er det her?

- Blomkål...

- Jeg er ikke idiot, men hva smaker det?

Vi tilkalte den hyggelige kelneren på Babord restaurant på Grünerløkka. Det viste seg at blomkålen hadde fått et uvanlig følge. Wasabi.

Wasabi
WASABI: Den grønne wasabipureen er en japansk ingrediens norske sushispisere kjenner godt. Den blandes med soyasaus til dipp for sushi. © Foto: istockphoto

Share

Hva er wasabi?

De som har spist sushi vet hva den grønne, sterke pasten er. Om du vil lage sushi selv må du lete etter den grønne tuben i butikken (den ser ut som en irrgrønn tannpasta og ligger sammen med sushi-risen).

Wasabi er altså en pepperot som er populær i Japan. Smaksmessig tilhører den et annet univers enn blomkål. At de passer så godt sammen er derfor litt overraskende. Men, så viser det seg, til min store forbløffelse, at blomkål og wasabi tilhører den samme botaniske familien (Brassicaceae, om noen spør). Det er bare en hypotese, men kanskje er det familiebåndene som gjør at de går så godt sammen.

Blomkålpuré med wasabi

Oppskriften på denne puréen er enkel: Skjær en halv blomkål i grove biter og kok dem møre (ca 10 minutter) i saltet vann. Sil av. Mos blomkålen helt jevn med stavmikser sammen med omtrent én desiliter kremfløte. Bruk en eller to centimeter med wasabi (smak deg fram). Smak til med salt.

Blomkålsuppe

Blomkålen er helt happy med å spille annenfiolin. Men, vår franske matskribent Clotilde Dusoulier har laget en nydelig blomkålsuppe med hasselnøtter som beviser at blomkålen også kan være måltidets mittpunkt helt alene.

Nedenfor har jeg samlet flere oppskrifter med blomkål du kan kose deg med.

Les også:

Billig middag hele uka

Se video av norges kjappeste tomatsuppe

Slik blir du et A-menneske

Her kan du søke blandt over 4000 oppskrifter

henter innhold
henter innhold
henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

FORRETT MED AVOCADO: Her kommer en forrett med avocado og røkelaks. Se videoen så ser du hvor enkelt det er å lage den!=

Forretten som er like god som den er enkel

Den enkle forretten tar 30 sekunder.

Å SKRELLE EN AVOCADO: Det skal være lett å skrelle en avocado. Se her på dette trikset bare!=

Sjekk hvordan avocado bør skrelles

Hæ? Du skreller den vel ikke på gamlemåten?

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

artikkel bilde

- Dette skjer dessverre noen ganger og er helt uakseptabelt!

Ekspertenes råd: 10 ting du aldri skal gjøre som bryllupsgjest.

artikkel bilde

Med feil sko får ungene kalde og våte føtter

Vi har testet ni vintersko for barn.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør (konst.):

    Andreas H. Carlsen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

- Dette baconet burde ikke vært salgsvare

Testpanelet råder deg til å styre unna en av disse.

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

Sjekk hvordan avocado bør skrelles

Hæ? Du skreller den vel ikke på gamlemåten?