Hamburger er ikke hamburger. Hamburger er hva du gjør det til.

Så la oss gjøre det til noe spennende og supergodt.

Før vi går løs på selve burgerne er det verdt å nevne at det er verdt å lage hamburgerbrødene selv. Grunnoppskriften finner du her. Jeg synes det er en god ide å ha litt urter i deigen, for eksempel litt timian eller rosmarin.

Burger med lammekjøtt

Den første hamburgeren jeg har laget er en burger med lammekjøtt. Ideen med denne burgeren er å smaksette den med det vi vanligvis bruker sammen med lam, nemlig rosmarin og hvitløk.

Burger med viltkjøtt

Den andre burgeren er med viltkjøtt. Viltkjøtt passer godt sammen med enebær, men jeg har også (skikkelig jålete dette her) blandet inn litt gåselever. Og for å være helt sikker på å score luksuspoeng har jeg også i litt Madeira (rød søtvin). Jada, du kan droppe både gåselever (som mange mener mye om) og Madeira og få en glimrende burger - men da får du aldri vite hvor godt det kunne vært.

Burger med kylling - og and!

Burger nummer tre er noe for seg selv. Den er franskinspirert. I den finner du nemlig både kylling og andekjøtt. Du kan droppe andekjøttet om det er for vrient å få fatt i. Ellers er den godt krydret med provancekrydder og du: Det er bearnaise-saus på brødene. En mektig følelse...

Oppskriftene finner du nedenfor!

Les også:

Billig middag hele uka

Bruk to timer, lag middag for hele uka

10 planter som overlever "alt"

Slik fjerner du saltflekker på skoene

Her kan du søke blant 4.000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Hamburger med viltkjøtt og sopp

Dette er en fabelaktig burger som blir superlukseriøs om du bruker både Madeira og gåselever.

Ingredienser:

200 g reinsdyrskav

200 g kjøttdeig

2 stk einebær

100 g foie gras (kan sløyfes)

4 ss madeira (kan sløyfes)

75 g parmesan

150 g sopp

1 stk løk

salt og pepper

smør/olje til steking

2 stk hamburger brød

1 ts sennep

4 stk salatblader

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Hamburger med lammekjøtt

Denne hamburgeren har klasse. Og masse, masse hvitløk.

Ingredienser:

150 g lam mekjøttdeig (eller lammekjøtt uten bein)

1 stk sjalottløk

3 stk hvitløksfedd

2 stk salatblader

1 stk cherrytomat

1 ts rosmarin, tørket

smør/olje til steking

salt og pepper

2 ss aioli

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Fransk burger

I denne hamburgeren er det kyllingkjøtt og bearnaise.

Til 2 porsjoner:

200 g kylling kjøtt (kyllingkjøttdeig)

200 g andekjøtt

1 stk sjalottløk

1 dl bearnaisesaus

2 ts provencekrydder

1 stk artisjokkhjerte

2 ss soltørkede tomater, hakket

salt og pepper

4 stk salatblader

2 stk hamburgerbrød

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!