Hudpleie for sliten hud

Vakker uten sminke

Disse tipsene gjør deg frisk og flott, helt uten makeup.

VAKKER UTEN SMINKE: Det handler om gode hudpleierutiner.
VAKKER UTEN SMINKE: Det handler om gode hudpleierutiner. Foto: Illustrasjonsfoto: THINKSTOCK.
Publisert Oppdatert

Ja, vi elsker makeup, og den får oss definitivt til å føle oss bedre.

Men enkelte dager er det godt å slippe.

Hvorfor ikke bruke dagen i dag på å slappe godt av og pleie huden skikkelig?

Faktisk er det mulig å føle seg fresh uten sminke.

- Er man vant til å sminke seg kan det være rart å la være. Men med noen enkle triks og rutiner kan man se like bra ut uten makeup, sier Liv Kjos, stylist og makeupartist, til Kvinneguiden.

Her får du hennes beste tips.

Søvn

- Det er ingenting som ødelegger oss mer enn å ha dårlige søvnvaner. All energi forsvinner, og det synes veldig godt på huden vår. Mørke ringer og poser rundt øynene er typiske tegn. Huden kan også miste gløden og se gusten og grå ut.

- Prøv å få til åtte timer sammenhengende søvn hver natt. Å få nok søvn er vel noe av det man ser best resultater av i huden, sier Kjos.

Solfaktor og solbriller

KALDT VANN: Å skylle ansiktet i kaldt vann eller legge en klut med kaldt vann over ansiktet er en effektiv måte å bli kvitt mørke ringer eller poser under øynene på.
KALDT VANN: Å skylle ansiktet i kaldt vann eller legge en klut med kaldt vann over ansiktet er en effektiv måte å bli kvitt mørke ringer eller poser under øynene på. Foto: Illustrasjonsfoto: THINKSTOCK.

Dette går egentlig mer på forebygging av huden, men fordi det er så viktig kan det ikke sies nok.

- Solfaktor kan du like gjerne venne deg til å bruke hver eneste dag, i- eller sammen med fuktighetskremen din. Tenk beskyttelse året rundt, og bruk solfaktor sommer og vinter! Solbriller er ikke bare et trendy tilbehør, men beskytter både øynene våre og den tynne huden rundt øyepartiet. Det er her linjer og rynker kommer først, forteller makeupartisten.

Gode hudpleierutiner

Skaffer du deg gode hudpleierutiner vil du raskt se forbedringer i huden din.

- Det er ikke mange ganger du trenger å rense huden før du ser en ny glød og jevnere farge. Når huden ser vakker ut, er du ikke så avhengig av makeup. Invester i gode produkter, anbefalt av en fagperson, og prøv alltid før du kjøper.

Kaldt vann

Skyll ansiktet i kaldt vann eller legg en klut med kaldt vann over ansiktet.

- Det er en effektiv måte å bli kvitt mørke ringer eller poser under øynene på. Dette er to av de vanligste grunnene til at vi føler at vi må bruke makeup. Skyll huden med masse kaldt vann i ansiktet om morgenen. Det får de små, fine blodårene til å trekke seg raskt sammen, og du vil se at øyepartiet ser freshere ut, selv uten concealer, mener Kjos.

Hold orden på brynene

For å slippe makeup er det lurt å være nøye med øyebrynsstellet.

- Pene bryn rammer inn ansiktet og gir et rent og lekkert uttrykk. Napp dem jevnlig og farg etter behov. Er du usikker på om du napper riktig kan det være lurt å gå til en ekspert som kan hjelpe deg med å forme dem, slik at det blir lettere for deg å vedlikeholde dem etterpå, tipser makeupartisten.

Fin på håret

Håret har mye å si for helheten, uansett om du bruker makeup eller ikke.

- Er du fin på håret trenger du egentlig ikke makeup i det hele tatt for å se bra ut, men omvendt fungerer det ikke like bra. Ser håret dårlig ut spiller det ingen rolle hva annet du har gjort. Helheten blir ødelagt. Bruk derfor litt tid på å stelle håret de dagene du ikke orker å legge makeup.

Selvbrunig

Hvis du synes det er uvant å skulle gå helt uten makeup, så er det utrolig hvor mye en selvbruner kan gjøre.

- Bruk en mild selvbruning, eller en dagkrem som inneholder litt selvbruning for en ekstra glød. Om vinteren føler vi oss ekstra gustne og grå, og da kan en selvbruner gjøre veldig mye for uttrykket, tipser Kjos.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning