Hårtrender 2012

- Drittleie jenter bør investere i dette

Eksperten avslører høstens hårtrender, og hvordan du løser hårkrisen.

LØSER HÅRKRISEN: Noe så enkelt som et hårbånd med nagler kan løse en hver hårkrise, og er supertrendy denne høsten. Her viser modell Stine Marie K. Nelson hvordan du bruker det. Styling: Sølvi Bjørnevoll.
LØSER HÅRKRISEN: Noe så enkelt som et hårbånd med nagler kan løse en hver hårkrise, og er supertrendy denne høsten. Her viser modell Stine Marie K. Nelson hvordan du bruker det. Styling: Sølvi Bjørnevoll. Foto: Foto: HANNE C. OLSEN.
Publisert Oppdatert

Motesesongen med stor M er i gang, men om du ønsker å gjøre mer ut av stilen din eller rett og slett ikke har stort nok budsjett til å fornye hele garderoben - sats på sveisen!

Kvinneguidens hårekspert, frisør Sølvi Bjørnevoll, gleder mange når hun forteller at du ikke behøver å bruke mer enn maks fem minutter for å bli den heiteste dama i gata.

- Jeg har nettopp fått ny, stor bølgetang og jeg elsker den! Jeg bruker kun fem minutter på å få fantastiske bølger i håret. Dette er nok ikke noe du bør bruke hver dag siden varmen sliter på håret og fargen, men en til to ganger i uken med god varmebeskyttelse, går helt fint, tipser frisøren til Kvinneguiden.

Lei av frisyren?

Eksperten deler ukentlig tips på hårbloggen sin og leker ofte med kreativiteten når det kommer til sveisen. Samtidig er hun opptatt av trender på topplokket.

Så hva er nytt på trendfronten når det gjelder frisyrer denne høsten? Bjørnevoll tenker først og fremst på en lav, stram hestehale med sideskill.

- Men så kan du variere frisyren ved å knyte håret bak i nakken, tvinne deler av håret bakover og feste med klemmer, du kan kjøre en klassisk wet look ved å bruke gel og legge håret bakover, sier hun.

- Kjøp verktøy!

Det kan være skikkelig frustrerende å stå foran speilet om morgen når håret ser ut som et herjet fuglereir og det eneste man tenker kan løse krisen er å barbere av seg hele manken.

Her har Bjørnevoll løsningen;

- Jenter som er drittlei det lange, kjipe håret bør investere i et nytt verktøy! Bølgetang, krepptang, stylingjern eller en syl. Bruker du et stylingjern kan du både vippe, bølge, glatte og krølle håret, sier hun.

Ellers kan du fremdeles bruke saltvannsspray i bunn for å skape volum og hold, skum i håret før du føner og hårolje i tuppene.

- Du bør investere i gode produkter slik at utgangspunktet alltid er best mulig. Et sunt, friskt hår er pent om det bare er nyvasket og enkelt også, sier frisøren.

VARIASJON: - Du variere frisyren ved å knyte håret bak i nakken, tvinne deler av håret bakover og feste med klemmer,nevner frisøren.
VARIASJON: - Du variere frisyren ved å knyte håret bak i nakken, tvinne deler av håret bakover og feste med klemmer,nevner frisøren. Foto: Foto: SØLVI BJØRNEVOLL/SALONGEN.

Kort sveis

Har du ikke lange lokker? Ikke fortvil, du har flust av kule muligheter når det gjelder å style den korte frisyren din.

Bjørnevoll forteller at vi denne høsten vil se korte frisyrer med lugg inspirert av 20-tallet.

- Luggen blir kortene og sideskillen blir også hot. Det vi også klipper en del av nå er frisyrer som kan brukes på flere ulike måter. For eksempel: kort frisyre som kan styles forover for en røff look, eller mot siden for en sofistikert stil. Denne frisyren kan også rufses til for en kveld på byen, eller brukes helt glatt i møter med sjefen, tipser frisøren.

Har du tenkt på å klippe håret kort, er det lurt å vite på forhånd hva du ønsker å fremheve ved deg selv:

- Korte frisyrer skal fremheve det beste i deg. Vise frem vakre kinnben, ramme inn ansiktet og skape volum der det trengs. Nakken kan godt være lett rufset eller helt kort, foreslår Bjørnevoll.

Lettere blir det ikke

DRITTLEI? - Jenter som er drittlei det lange, kjipe håret bør investere i et nytt verktøy, sier frisør Sølvi Bjørnevoll og viser hvor enkelt det er å lage bølger i håret.
DRITTLEI? - Jenter som er drittlei det lange, kjipe håret bør investere i et nytt verktøy, sier frisør Sølvi Bjørnevoll og viser hvor enkelt det er å lage bølger i håret. Foto: Foto: SØLVI BJØRNEVOLL/SALONGEN

Føler du at du mangler fullstendig kreativitet når det gjelder topplokket, kan den absolutt enkleste løsningen være å gå til innkjøp av diverse tilbehør som du kan pryte håret med.

For eksempel en fin klemme med strass som pynter opp frisyren som bare det.

- I tillegg vil jeg nevne hårband, både smale og bredere. Du finner ulike former for hårbånd som både er ekstra pyntet med nagler og strass, og de enklere, ensfargede variantene. Jeg kjøpte noen veldig fine i London i sommer, det er så tøft!, ivrer hårentusiasten.

Du kan også bruke hårstrikk på hestehalen for så å skjule dette;

- Da bruker du et bånd eller en reim slik at du kan legge dette rundt strikken og dermed vil ikke strikken synes, tipser Bjørnevoll.

Les også:

Derfor bør du ikke vaske håret for ofte

TILBEHØR: Hårspenner, hårbånd eller reim rundt strikken, kan gi deg en helt ny frisyre på kort tid. Styling: Sølvi Bjørnevoll. Modell: Stine Marie K. Nelson.
TILBEHØR: Hårspenner, hårbånd eller reim rundt strikken, kan gi deg en helt ny frisyre på kort tid. Styling: Sølvi Bjørnevoll. Modell: Stine Marie K. Nelson. Foto: Foto: HANNE C. OLSEN.

Nå skal pastellfargene være i håret

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning