Forrige uke var det en hel ukemeny med grillmat. Det blir det ikke denne uka, men flere av rettene kan du absolutt lage på grillen om du vil lage mat ute.

Mandag: Aspargessuppe

En herlig og frisk start på uka er en enkel aspargessuppe. Du kan bruke hvilken som helst fisk i denne oppskriften. Siden er det er laks på menyen i morgen, kan man gjerne bruke en hvit fisk.

Legg merke til at oppskriften er for to porsjoner, men den er altså enkel å doble.

Tirsdag: Laks og pasta

En av de enkleste oppskriftene med laks som finnes er denne. Kok pasta og ha i ertene det siste minutter før du siler av. Stek løk og pasta - bland!

Onsdag: Quesadilla

Ikke taco, ikke empanadas, ikke burritos, men quesadillas velger vi til middag denne dagen. Du kjøper ferdige, myke tortillas og smører dem med smøreost. Så legger du krydret kjøttdeig på den ene siden, bretter over og steker dem sprøe i stekepannen. Dette er ordentlig snadder!

Torsdag: Indisk på grillen

Grillspydene kan selvsagt også stekes i en vanlig stekepanne (eller grillpanne), men gjør seg best på grillen. Tilbehør? Jeg tenker at den beste potetsalaten gjør susen. Det er dog ikke vanlig tilbehør til indisk, så for alle som vil lage smakfull, deilig ris til - her er den beste oppskriften.

Fredag: biff med chimichurri med hasselbackpoteter

Denne fredagskvelden gleder alle seg til biff (slik steker du den forresten perfekt). Og til den får du noen fabelaktig gode hasselbackpoteter.

Om du vil fleske til lager du også bearnes (se hvordan Hellstrøm gjør det). Og jeg har ikke lyst til å spise noe annet til enn grillet paprika.

Lørdag: Saltbakt fisk med tarte tatin med rødløk og fennikel

Den kule tarte tatin-måten å lage grønnsaker på ser du hvordan du gjør her (video). Og den saltbakte fisken, vel, den kommer til å blir den beste saltbakte fisken du har laget. Særlig for deg som ikke har laget det før. Ja, det er garantert!

Å saltbake en fisk er enkelt: Bland masse salt og vann, slik at det er lett å forme. Pakk saltet godt rundt fisken og bak den i ovnen. Fjerne saltet og kos deg med den saftigste fisken du har spiste på lenge.

Søndag: Verdens beste kjøttboller

Verdens beste kjøttboller avslutter denne uka. I kjøttbollene finner du pinjekjerner, parmesan, brød og, faktisk, rosiner. Nei, det skulle man ikke tro, men alle som har prøvd dette blir like imponert!

Ha en smakfull uke!

Mandag:

Aspargessuppe med laks

Dette er Geir Skeies enkle oppskrift på aspargessuppe med laks.

Til 2 porsjoner:

100 g laks (eller annen fisk uten bein)

6 stk asparges

2 dl fløte

1 dl melk

1 dl vann

salt og muskat

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Erik Hannemann

Laks og pasta

Så enkelt og så godt blir pasta med laks på denne måten.

Til 2 porsjoner:

400 g laksefilet

100 g erter

dill, frisk

1 stk sjalottløk

sitron skall (bare det gule)

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Quesadilla med kylling

Du vil bli forbløffet over hvor godt dette er. Det må prøves! Quesadillas lages med tortillas som stekes i panna.

Ingredienser:

200 g kyllingkjøttdeig

1 stk løk

2 ts tacokrydder

100 g smøreost

1 ts korianderfrø

2 stk vårløk

1 stk rød chili

100 g revet hvitost

4 stk tortilla (lefse som kjøpes ferdig)

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Indisk kylling på grillen

Dette grillspydet har masse, masse god smak.

Ingredienser:

2 stk kyllingbryst

2 dl yoghurt

0,5 stk løk

1 ss ingefær

1 ts chilipulver, eller mindre om du ikke vil ha det for sterkt

1 ts kanel

1 ts kumin

1 ts kardemomme

2 stk nellikspiker

salt og pepper

2 ss sitronsaft

1 ts gurkemeie

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Chimichurri

Dette er en oppskrift på chimichurri, den nye sausen som alle kan lage.

Ingredienser:

3 ss rødvinseddik

2 ss vann

4 fedd hvitløk

0,5 ts chiliflak

0,5 dl olivenolje

3 ss persille, finhakket

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Fredag:

Erik Hannemann

Hasselbackpoteter

Det er fabelaktig. Hasselbackpoteter er en hyllest til poteten.

Ingredienser:

500 g poteter

150 g smør

5 ss brødrasp

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Saltbakt fisk

Det er så superduperenkelt at det er en lek! Prøv gjerne med fjellaure.

Ingredienser:

1 stk liten ørret (fjellaure)

1 kg salt, grovt

1 dl vann (eller litt mer)

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

BBCLifestyle

Tarte tatin med fennikel og rødløk

Dette er en flott måte å servere grønnsaker på. Den kan spises som en hovedrett eller som tilbehør til kjøtt og fisk.

Til 4 porsjoner:

250 g butterdeig

2 stk rødløk

3 stk fennikel

1 stk rød chili

1 dl olivenolje, extra virgin

1 ss balsamicoeddik

1 ts korianderfrø eller malt koriander

salt og nykvernet pepper

60 g sukker

2 stilk timian

50 g parmesan, nyrevet

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

Christopher Sjuve

Kjøttboller (i verdensklasse)

Med denne oppskriften får du saftige, saftige kjøttboller.

Ingredienser:

0,5 kg kjøttdeig

3 skiver brød, skorpen fjernet

2 stk egg

2 fedd hvitløk

3 ss parmesan, nyrevet

2 ss persille

3 ss pinjekjerner

3 ss rosiner

salt og pepper

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!