Helgemeny

Denne helga skal det imponeres

Her er helgemenyen som vil skape furore rundt bordet.

Publisert Oppdatert

Det er da klokka runder halv tolv på julaften det skjer.

På dette tidspunktet av julekvelden, i det jeg griper etter den siste serinakaken, innser jeg at jaggu gikk jeg ikke på en smell i år og.

Huff! Hvor mett går det egentlig an å bli?

Føre var

Å overspise på julekvelden er som kjent omtrent uunngåelig.

Inntaket av tung og fet mat er generelt gedigent i disse tider, så jeg har derfor bestemt meg for at i år skal jeg være føre var.

Det blir dermed kun lett mat opp mot årets julematsesong.

Denne helga resulterer det i en meny med utsøkte oppskrifter hvor rødbeter, hvit fisk og epler får bekle hovedrollene.

Om du allerede har bestemt deg for å gå igang med ribba denne helga, men ennå ikke har smakt ribba til Hellstrøm, så er det på høy tid.

Her har du også Hellstrøms ribbetilbehør.

Rødbeter med chevrekrem

Første rett ut er en skikkelig knallstart. Det er ikke uten grunn at rødbeter med chevrekrem er en av de tallerknene jeg stadig vender tilbake til.

Her kan en hvitvin laget på sauvignon blanc fungere godt.

Hvit fisk med soyasmør

Til hovedrett faller valget på hvit fisk med brunt smør og soya. Sammen med noen stekte torskefileter eller et par grillede kveitekotelleter er soyasmøret en gourmetvinner. Dette må prøves!

Lag en potetmos og kok en grønnsak du liker - jeg foreslår vårløk, brokkoli eller rosenkål.

Her er noen andre favoritter å servere sammen med torskebiffen.

Det er stor sjanse for at det er godt med riesling i glasset til dette, eller hvorfor ikke prøve med en italiensk verdicchio? Det er verdt å merke seg at det er soyasmøret som legger føringene for vinvalget her, så velg en hvitvin som takler dette.

Eplecrumble

Til å avslutte middagen foreslår jeg den britiske dessertklassikeren eplecrumble.

Våre norske epler er fortsatt i slaget, og vil fryde seg om du gidder å lage en karamellsaus eller piske krem til.

Iskrem er selvfølgelig også godt i dette selskap - slik lager du isen selv.

Les også:

Her finner du de beste tapasene

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

Er dette Norges beste viltgryte?

Ti middager på ti minutter

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Rødbeter med chèvrekrem

Imponer gjestene med denne gourmetforretten.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 stk Rødbet

4 klype Maldonsalt

200 g Chèvre

8 ss Melk

2 ss Balsamicoeddik

3 ts Honning, mild

6 ss Olivenolje, extra virgin

3 kvast Timian

3 ss Pistasjenøtter

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Soyasmør

Brunt smør og soya er den ultimate kombinasjonen til hvit fisk.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

150 g Smør, usaltet

1 dl Soyasaus

3 cm Ingefær

2 stk Sjalottløk

1 stk Lime

1 bt Gressløk

Salt

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Eplecrumble

En britisk klassiker.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

50 g Mandler

50 g Brunt sukker

50 g Smør

50 g Hvetemel, siktet

1 klype Salt

4 stk Eple

1 ss Smør

1 ss Brunt sukker

2 klype Kanel

0.5 stang Vaniljestang

1 dl Rosiner

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag