Annonse

Se også vår oppskrift på ribbe med sprø svor

Vi tok turen til Bagatelle for å se hva Eyvind Hellstrøm serverer til ribba. Det viste seg å være litt av hvert.

Hellstrøm disker opp med grønnkål, rødkål, stekte epler, løk og 40-50 poteter. Sjekk ut videoen!

Les og se video:

Hellstrøm lager ribbe

Slik velger du riktig slips

Les også:

Alt om ribbe

De beste akevittene

De beste konjakkene

Lyst på daglig oppskrifter? Følg Sjuve på Facebook!

Erik Hannemann

Hellstrøms tilbehør til ribbe

Her er mesterkokk Eyvind Hellstrøms tilbehør til juleribbe. Husk at du kan bruke det klarede smøret flere ganger. Om du begynner med potetene, så kan du bruke smøret til kål, løk og epler.

60 min

Til 4 porsjoner

Grønnkål

1 stk grønnkål, eller savoykål

4 stk sjalottløk

4 stk baconskiver, eller skiver av sideflesk

2 stk eple

Poteter

40 stk Aspargerspoteter, eller 10-15 vanlig poteter

250 g smør

salt og pepper

1 ss smør

Stekt løk

12 stk borretanoløk, stjerneløk eller sjalottløk

150 g smør, klaret

Stekte epler

2 stk eple

150 g smør, klaret

Rødkål

1 stk rødkål

3 stk sjalottløk

1 ss honning

10 stk tørketfiken

2 ss sherryeddik

olje

4 ss solbær

1 dl solbærsaft

salt og pepper

Fremgangsmåte

Tilbehør til ribbe

 

Poteter

Klar smøret: smelt smøret, skum av toppen med en spiseskje. Hell smøret over i en kjele, men stopp før det hvite stoffet kommer. Stek potetene på middels varme i det klaret smør. Kjenn etter med en gaffel når de er ferdige. Sil av og tørk dem med kjøkkenpapir. Rør inn 1 ss smør og la det smelte med potetene. Smak til med salt og pepper.

Grønnkål

Skjær kålen og bacon i strimler. Finhakk sjalottløken. Ha kål og rikelig med klaret smør i en stekepanne. Stek under stadig omrøring på middels varme i ca 5-7 minutter. Hakk eplene i små terninger. Ha i epler, sjalottløk og bacon. La det steke videre, 5-10 minutter, eller til kålen føles ferdig når prøvesmaker. Smak til med salt og pepper.

Borretanoløk (eller vanlig, gul løk)

Stek løken i klaret smør på middels varme i ca 15 minutter. Sil av og krydre med salt og pepper.

Stekte epler

Fjern kjernehuset. Skjær eplene i båter. Stek dem i klaret smør til de blir gylne, ca 8- 10 minutter.

Kål

Skjær kålen i strimler og finhakk sjalottløken. Ha olje i en kjele sammen med kål, sjalottløk, honning, fiken, solbær og solbærsaft. Stek på middels varme under stadig omrøring i 20-25 minutter. Smak til med salt og pepper.

Se video her.

Høyde (px): Bredde (px):

Christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Vin og øl til pinnekjøtt 2014

Vin og øl til pinnekjøtt

Pinnekjøtt kan være bare saltet, men også saltet og røykt. Det krever litt forskjellig drikke, og vi anbefaler både øl og vin.