Annonse

Enten du går på jakt i skogen eller butikken er denne oppskriften perfekt når du skal kose deg med en saftig, varm og fyldig viltgryte. Sjekk ut videoen over.

Følg Sjuve på Facebook (Vi har runda 23.000!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du pesto

10 oppskrifter med kjøttdeig

Smaken av Mexico på rekordtid

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Her kan du søke i 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Viltgryte med rognebærgelé og geitost

Enten du går på jakt i skogen eller butikken er denne oppskriften perfekt når du skal kose deg med en saftig, varm og fyldig viltgryte.

60 min

Til 4 porsjoner

2 dl tørket sopp

2 dl madeira

1 ss sennepspulver

600 g viltkjøtt, f. eks hjort flatbiff eller rimeligere stykker

3 stk sjalottløk

1 stk purre

2 stk gulrøtter

2 stk persillerøtter

2 stilker stangselleri

2 skiver bacon

2 fedd hvitløk

1,5 l viltbuljong, eller annet buljong, utblandet med vann

2 ss rognebærgelé

2 dl kremfløte

150 g chèvre

100 g brunost

salt og pepper

smør til steking

Fremgangsmåte

Ha sopp og madeira i en bolle og la det bløte ut i noen minutter. Skjær kjøttet i terninger. I en stekepanne, kjøttet i smør, ha på salt, pepper og sennepspulver, ca 6-7 minutter på middels varme. Skru av pannen. Hakk sjalottløk, purre, gulrøtter, persillerøtter og selleristenger og skjær baconskivene i skiver. Stek løken gyllen i en gryte sammen med bacon. Knus hvitløken og stek i ett minutt til. Ha i soppen og Madeiraen. Ha i alle kjøttet, grønnsakene, buljong, rognebærgelé og kremfløte. La det koke i minimum 30 minutter, men det blir best når den får koke i flere timer. Pass eventuelt på å etterfylle med væske. Del opp chevre og brunost og bland bitene. Legg osten i bunnen av suppeskålene og hell over. Servér.

Oppskirften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):

Christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Vin og øl til pinnekjøtt 2014

Vin og øl til pinnekjøtt

Pinnekjøtt kan være bare saltet, men også saltet og røykt. Det krever litt forskjellig drikke, og vi anbefaler både øl og vin.