Denne uken er det duket for italiensk ukemeny!

Det er hele tre enkle pastaretter denne uken. Og er det noe man trenger denne uken er det kjapp og enkel mat. Dresser skal renses, kjoler skal prøves, sølv skal pusses, og en buffé skal planlegges.

- Hm, passer penskoa til guttungen? Hva gjør vi om det regner?

Nei, maten må være enkel denne uka.

Mandag: Pasta med pepper

Den enkleste av alle pastaretter er pasta med pepper. Det er kulere enn det høres ut. Trikset er å kverne pepper rett ned i en tørr stekepanne. Så lar du den gode smaken komme fram. Ha i vann, smør og den allerede koke pastaen før du river over en sjenerøs mengde parmesan.

Tirsdag: Italiensk fiskesuppe

Fiskesuppe på italiensk kan være veldig mye forskjellig. Dette er en nedstrippet variant fra vårt rikholdige arkiv. Løk, hvitløk, paprika og tomater er det viktigste foruten fisken. Et lite tips: Når du bruker persille, bruk massevis! Hakk det fint og dryss over (en med knapt ordforråd ved mitt middagsbord synes det ser ut som jeg spiser "gress").

Onsdag: Pasta med røkelaks

Røkelaks og pasta er en rask vei til suksess. Kok pasta, varm opp crème fraîche i stekepanna og bland inn røkelaks. Server med litt rosépepper og noen sukkererter. Raskt, enkelt og godt.

Torsdag: Carbonara

Den store klassikeren finnes det mange varianter av. Dette er den enkleste jeg vet om. Stek baconet sprøtt (Skal du gjøre det skikkelig, så bruk denne metoden). Ellers er det enkelt: Pisk eggene i en bolle eller en kjele (det viktige er at den tåler varme). Kok pastaen, sil av og ha den straks i bollen med eggene. Vendt godt rundt. Ha i baconet og bruk så mye parmesan som gjør deg lykkelig.

Det er ikke grønnsaker i denne, så jeg lager gjerne en enkel salat til.

Fredag: 17. mai - link til buffet

Denne fredagen er buffeen store dag. Og jeg nøyer meg med å henvise til disse tipsene/huskelista og et knippe utvalgte og populære oppskrifter.

Karbonader

Eggerøre

Gravlaks (lag den 2-3 dager i forveien)

Waldorfsalat

Pavlova

Flere kakeforslag

Lørdag: Lasagna

En sikker vinner er denne lasagnen. Jeg er slett ikke fremmed for å lage noen hvitløkbaguetter å servere til heller.

Søndag: osso buco

Vi avslutter denne uka med skikkelig, myk landing. Osso buco er en nydelig rett som bare blir bedre jo lenger du koker den. Jeg liker å ha bruke plenty med gremolata - da blir den litt friskere.

Med det ønsker jeg alle en riktig, smakfull uke!

Klikk her og bli inspirert - hver fredag!

Følg Sjuve på Facebook eller Twitter så får du svar på alt de lurer på om mat!

Instagram: #klikkmat

Les også:

Matquiz: Klarer du alle ti?

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Mandag:

Erik Hannemann

Spagetti med pepper

En klassiker ved navn cacio e pepe kan få en renessanse med denne billige, enkle og gode pastaretten.

Til 2 porsjoner:

20 g salt

1 l vann

250 g spagetti

10 stk pepperkorn

4 ss smør

2 ss revet parmesan (eller 50/50 parmesan og pecorino)

Høyde (px): Bredde (px):

Tirsdag:

Italiensk fiskesuppe

Til 4 porsjoner:

2 stk løk

1 fedd hvitløk

1 stk paprika, grønn

1 bokser hakkede tomat er

2 ss olivenolje

1,5 l vann

1 stk fiskebuljongterninger

800 g fiskefilet

salt

1 knivsodd kajennepepper

hakket persille

Høyde (px): Bredde (px):

Onsdag:

Erik Hannemann

Røkt laks med rosépepper og crème fraîche

Denne oppskriften er skapt for de aller travleste dagene. Du er ferdig med sausen før du er ferdig med pastaen. Alt du trenger er litt røyket laks, pasta og litt crème fraîche.

Til 2 porsjoner:

400 g pasta

200 g røkt laks

3 ss crème fraîche

1 ss rosépepper

8 stk sukkererter

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Torsdag:

Erik Hannemann

Spaghetti Carbonara

Dette er antakelig den enkleste oppskriften på Spaghetti Carbonara noensinne. Mine damer og herrer - her er pasta carbonara!

Til 2 porsjoner:

1 pk bacon

250 g spagetti

3 stk egg

salt og pepper

100 g parmesan

Høyde (px): Bredde (px):

Lørdag:

Erik Hannemann

Lettvint lasagne

I denne oppskriften finner du ikke pastaplater, men vanlige pastaskruer eller pastarør. Da er det mye lettere å lage fordi man ikke må passe på at pastaen er ferdig. Sjekk ut!

Til 4 porsjoner:

1 stk rødløk

1 stk gulrot

1 stilk stangselleri

1 fedd hvitløk

0,5 kg kjøttdeig

2 stk tomatboks

1 ss sukker

5 ss flytende kylling buljong, eller én buljongterning

1 dl rødvin

150 g ost

0,5 stk sitron, finrevet skall (kun det gule)

4 dl melk

2 ss smør

2 ss hvetemel

300 g pasta rør, eller lignende

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Søndag:

God Morgen Norge/TV2

Ossobuco med gremolata og risotto

Hovedingrediens i denne retten er kalveknoker. Ossobuco er en klassisk italiensk rett. Den trenger lang trekketid, men er ikke vanskelig å lage.

Til 4 porsjoner:

4 skiver av kalv eknoke

3 stk gulrot

3 stilker stangselleri

2 stk løk

3 fedd hvitløk

3 ss smør

hvete mel til å vende kjøttet i

4 ss olivenolje

2 dl hvitvin

0,75 kg tomater

1 bt persille

2 dl kraft/buljong

0,5 ts timian, tørket

0,5 ts oregano

2 stk laurbærblad

salt

pepper, sort og nykvernet

Gremolata:

2 stk sitron

2 bt persille

5 fedd hvitløk

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!