Oppskrifter for hele uken
Ukas middagsmeny - med handleliste
Her er oppskriftene du trenger denne uka.
Det alltid en fryd å spørre hva folk ønsker seg på ukemenyen på Facebook-siden vår. Da strømmer det inn ønsker og forslag - og det morsomste er å se det enorme spriket i hva man vil ha. Her er det alt fra klippfisk, linser, kinamat til kikerter, bulgur og vegetarmat.
Det er ikke lett, enn si umulig, å komme alle i møte på en ukemeny. Men, her kommer det ekstraservice! Jeg spanderer nemlig noen lenker til mange av de ønskene som ikke kom med på selve ukemenyen (som du finner oppskriftene til nedenfor):
Klippfisk: En herlig brandade
En grillmarinade: Den grillmarinaden som funker!
Lavkarbo, ukemeny: Her er mitt forsøk på å komme lavkarbmiljøene i møte.
Bulgur: Oppskrift med bulgur
Denne ukens meny
Jeg har satt sammen en meny som tar vare på noen av de fine råvarene som er å få tak i nå, nemlig asparges, nykål og nypoteter.
Den første dagen i uka er det fint å lage noe enkelt, men samtidig smaksrikt. valget falt på en superenkel, sunn og kul rett med nykål og pølser.
Tirsdag
Ovnsbakt laks smaker alltid godt. Denne gangen får den følge av knasende mandler og masse dill.
Onsdag
Dette er en nybakt klassiker i mitt kjøkken. Denne kule spaghetti-retten får fram alt av smak som sitter i pepperet. Alt du trenger er pasta, pepper, smør og litt parmesan. Billig og veldig raskt...
Vil du ha andre kjappe pastaretter? Sjekk ut pasta med sitron og pinjekjerner og pasta med røkt laks, rosépepper og crème fraîche.
Torsdag
Denne retten har jeg trykket til mitt bryst etter at jeg fikk den servert som en liten tapa i Malaga. Fordi den er litt, tja, lapskausaktig, begynte jeg å spise den når jeg var alene. Men, så var det noen som fikk smake og likte det så godt at det ikke var noe vits å holde det hemmelig lenger. Altså: Kok grønnsaker (det du har av sukkererter, poteter, grønne bønner, gulrøtter og så videre og bland med hjemmelaget aioli og tunfisk på boks.
Fredag
Denne kvelden er reservert for pizza med god bunn eller taco for veldig mange. Nå vil jeg slå et slag for empanadas, som likegjerne kunne båret den gode børen som landets nasjonalfredagsmat så godt som noe. Det handler om å krydre kjøttdeigen godt og så bake det inn i sprø, deilige pakker. Enkelt å lage om du kjøper ferdig paideig/butterdeig.
Lørdag
Clotilde Dusoulier er vår faste skribent fra Paris. Hun har laget en super oppskrift på svinefilet for oss. Den er krydret med appelsin og rosmarin. Denne må man prøve - før eller siden.
Søndag
Den siste oppskriften kan du bruke som salat til kjøtt eller fisk, men fungerer også som et måltid om du serverer med litt brød, eller couscous, for eksempel. Her spiller nemlig asparges hovedrollen sammen med bacon og chèvre.
Om du vil ha en handleliste har jeg samlet alle ingrediensene her - print ut!
(Over 13.000 følger nå Sjuve på Facebook!)
Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her
Les også:
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Denne saken ble første gang publisert 20/06 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.