Jeg har tidligere skrevet hvorfor du ikke skal marinere kjøtt. Saken er at det ikke funker på den måten man tror.

Marinader funker kjempebra. Det "trekker" ikke inn i kjøttet, men blir liggende utenpå. Og det holder.

Å kalle dette for en marinade (om man fortsatt tenker på marinade som en saus som går inn i kjøttet) blir feil. Det er mer en penslesaus, selv om det ikke engang Google har hørt om det ordet før. (Jeg tror jeg er førstemann ute på Internett, faktisk. I tilfelle er det andre gang. Første gangen var det kamelkjøttdeig .. ).

Jeg husker ikke helt når, hvor eller hvorfor jeg begynte å lage den. Men grunnen til at jeg fortsatte var at at den er så god og kan brukes både til svinekjøtt, kylling og oksekjøtt. (Den kan pinadø brukes som en pastasaus om du heller den over stekt kjøttdeig og løk også).

Nesten for lett

Oppskriften er så enkel at det nesten er flaut. Du simpelthen kjører en desiliter olje, et helt hvitløkfedd og en rød chili til en jevn masse. Omtrent sånn:

Poenget med denne sausen er at du pensler den på kjøttet mens du griller den. Ha en skål og penslel klar ved siden av grillen. Jeg brukte den sist på svin indrefilet, men har altså brukt den på kylling og oksekjøtt mange ganger.

Nedenfor finner du oppskriften.

Les også:

Slik lages den ekte, italienske pastasausen

Supereplekaka lager du slik

Slik lager du spagetti carbonara

Baconet blir sprøest om du steker det slik

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Grillmarinade (penslesaus)

Så enkelt kan du få grillkjøttet til å smake godt.

Ingredienser:

1 dl olje (gjerne olivenolje)

1 stk rød chili

1 fedd hvitløk

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!