Annonse

Muffins med feta og oliven

Muffins med feta og oliven © Foto: Mari Svenningsen/melk.no

Det finnes svært mange smaksvarianter på muffins, bare ta en titt på alle oppskriftene nedenfor. Det går til og med an å lage salte muffins med ost og skinke à la pizza!

Størst er variasjonen for søte muffins. Du kan også trikse og mikse selv og lage muffins med en personlig vri, så lenge du har en basisoppskrift på lyse muffins i ermet. Husk bare at andelen væske og tørre ingredienser må være konstant, ellers kan røren enten bli for tykk eller tyntflytende.

Om du ønsker det, kan du ta halvparten av den ferdige røren i en ny bolle og sikte inn 1 ss kakaopulver. Ved å blande den hvite røren og sjokoladerøren forsiktig sammen, får du muffins med fint marmormønster. Eller du kan lage noen vanlige muffins og noen sjokolademuffins.

Muffinsformene skal alltid fylles bare 2/3 opp slik at de får plass til å heve seg.

Topp gjerne muffinsene med hvit glasur eller sjokoladeglasur og litt deilig knaskestrøssel.

Bursdagsmuffins

Bursdagsmuffins © Foto. Astrid Hals/egg.no

Gulrotmuffins

Gulrotmuffins © Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen/frukt.no

Blåbærmuffins

Blåbærmuffins © Foto: Inkognito/frukt.no

Arnie Stalheim

Redaksjonen

Kjenner du igjen alle disse?

Både enkle og noen vanskeligere spørsmål her om norske og andre europeiske oster.

Kilde: mat.no

Se flere saker fra: Hvilken muffins er du?

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre.

christopher Sjuve

christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Det bor en baker...

Kringlen er bakerens varemerke og en gammel baketradisjon som er hyggelig å holde i hevd.