Hva er julemat for deg?

Det hersker ikke fnugg av tvil om at julen ikke blir det samme uten perfekt ribbe med supersprø svor eller pinnekjøtt med kanskje verdens beste kålrabistappe.

Men hva med dessertene? Vi må jo ikke glemme dem!

Julen har faktisk noen veldig gode desserter som må finne seg i å spille annenfiolin. Det er antakelig fordi de ikke får all den kjærligheten de fortjener. Nesten alle juledessertene blir litt bedre (enn jeg husker dem, i alle fall) med noen få triks.

Karamellpudding

La oss ta karamellpuddingen først: Her er det mange som bruker vaniljepulver - og det blir helt ok. Men altså, her vil ekte vaniljestang løfte den et solid hakk. Del den på langs og skrap ut alle de små, smakfulle frøene og bland dem inn i røren.

(Her finner du noen tips om hvordan du velver den på fat og hva du serverer til)

Multekrem

Multekrem er en annen juleklassiker. Jeg har laget en variant som jeg liker godt med mynte og drambuie. De færreste tar sjansen på en så ukonvensjonell variant på julaften, så nedenfor finner du den klassiske varianten.

Ellers er det også her best å bruke vaniljestang. I tillegg gir brunt sukker litt mer smak en vanlig, hvitt sukker.

Fruktsalat

En frisk avslutning på julemåltidet er fruktsalat. Det er ikke mye fiksfakseri med denne varianten, men med en skvett Drambuie og brunt sukker og litt sitronsaft blir salaten et strå vassere enn naboens.

Oppskriftene finner du nedenfor.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (Vi har runda 23.000!)

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

Les også:

Her er kokeboka du skal gi bort

Dette er den beste konfekten

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Slik lager du perfekt ribbe

Her kan du søke blant 5.000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Karamellpudding

Her er oppskriften på klassisk karamellpudding.

Ingredienser:

Til formen

3 dl sukker, til formen

Til puddingen

6 dl kremfløte

3 dl melk

8 stk egg

1 stk vaniljestang

1 dl sukker

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Multekrem

Multekrem hører til blant våre mest populære desserter til jul. Dette er en helt klassisk oppskrift på multekrem.

Til 4 porsjoner:

4 dl kremfløte

4 ss sukker, gjerne brunt

2 ts vaniljesukker

4 dl multer

Høyde (px): Bredde (px):
Peter Berg

Fruktsalat

Fruktsalat er en frisk dessert som funker hele året.

Ingredienser:

1 stk pære

1 stk appelsin

0,5 stk honningmelon

12 stk druer

1 stk eple

4 ss drambuie

2 ss brunt sukker

2 ss sitronsaft

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!