Utvalg og vurdering

Utvalget av bøkene ble gjort i samarbeid med Ark. De norske kokebøkene som ikke er med i testen er fra lokale forlag og bøker som har lave opplagstall.

Vurderingen er gjort av redaksjonen.

Vi blir ikke lei av kokebøker. Ikke i det hele tatt.

Javisst finnes det drøssevis av gode oppskrifter på nettet (her finner du alle våre oppskrifter), men ofte er det mer komfortabelt å bla i en kokebok å la seg inspirere.

For min egen del går det sjelden en dag uten av jeg blar i en eller annen kokebok (her er min liste over mine 10 beste kokebøker).

Hvem passer kokebøkene for?

Hvert år kommer det ut mange kokebøker. Noen er for nybegynneren og andre er for eksperten. Det har vi tatt hensyn til i vår vurdering av årets kokebøker. Vi har vurdert hvem hver bok passer for. I tillegg har vi vurdert hvor instruktive forklaringene er og hvor tilgjengelige ingrediensene er (vanskelighetsgraden).

Det viktigste kriteret i vår vurdering av kokebøkene er helhetsinntrykket. Får man lyst til å gyve løs på kjøkkenet? Hvor inspirerende er kokeboka. Rangeringen finner du nedenfor.

Tusen takk til Ark bokhandel på Egertorget som vi fikk låne bøkene av.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Twitter eller Facebook (Vi har runda 2700!)

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

Les også:

Endelig: Verdens beste kjøttboller

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Slik lager du perfekt ribbe

Matlaging: Unngå de vanligste feilene

Her kan du søke blant over 4000 oppskrifter!



Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!