Vestlandets pinnekjøtt brer seg over det ganske land med en hyggelig fart. Det er latterlig enkelt å få til så lenge du har litt tålmodighet.

Absolutt minimum dampetid for pinnekjøtt er to timer. Jeg vil imidlertid ikke anbefale det. Etter tre timer begynner det å løsne skikkelig fra benet. Du kan gjerne la det dampe i fire, fem timer.

Kålrabistappe gjør forskjellen

Pinnekjøttet lager seg stort sett selv, så lenge du er tålmodig. Der du virkelig kan gjøre en forskjell er når du lager kålrabistappa.

Det er selvsagt et spørsmål om personlig smak, men dersom jeg får bestemme blir det mye smør i kålrabistappen. Jeg sier ikke at 50/50 smør og kålrabi er et møst - men det gir i alle fall en pekepinn på hvor grensen går.

Jeg liker god å bruke den tradisjonelle muskatten i kålrabistappa. Dersom du er i det vågale hjørnet kan du alltids teste med litt vanilje.

I videoen over ser du hvordan det hele går til.

Lykke til!

Se også:

Lær å lage ribbe med Hellstrøm og Sjuve

Alt om ribbe

Her finner du 5.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Lyst på daglig oppskrifter? Følg Sjuve på Facebook!

Erik Hannemann

Pinnekjøtt

For mange blir det ikke jul uten pinnekjøtt. Her får du oppskriften på hvordan det tilberedes. I tillegg får du en oppskrift på hvordan du lager en eventyrlig kålrabistappe.

Til 4 porsjoner:

2 kg pinnekjøtt

1 stk kålrot

100 g smør

1 stk gulrot, i biter

2 stk mandelpoteter

0,5 ts muskat

50 g ribbefett

1 ts salt

pepper

poteter

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Klassisk surkål til julematen

Dette er en helt klassisk oppskrift på surkål. Du finner riktignok noen epleskiver her, men de kan du eventuelt utelate. Ellers er det karve, eddik og sukker som gjør surkål til surkål.

Til 4 porsjoner:

1 stk kålhode

2 ts karve

2 stk eple

1 ts salt

2 ss sukker

2 ss eddik

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!