Slik lager mesterkokken ribbe
Mesterkokken viser deg hvordan du egentlig skal lage ribbe.
Ribbe blir best med denne teknikken. Det tar to og en halv time å få perfekt ribbe med sprø svor.
I denne videoen ser du hvordan du lager ribbe med perfekt, sprø svor. Hellstrøm bruker en godt utprøvd oppskrift som det er umulig å mislykkes med.
Se også vår oppskrift på ribbe med sprø svor
Dette utstyret er alt du trenger for å lage ribbe:
- Stor ildfast form (du kan også bruke langpanne, men det er enklere med ildfast form)
- Øse
- Tapetkniv til å skjære svor med
Slik ruter du ribba
Det er lurt å beregne god tid. Vanligvis tar det ca 2,5 time å steke ribbe (vanlig tynnribbe). Ribba gjør seg stort sett selv, men det er lurt å ha god tid. Ribba skal ikke stresse deg! Mitt forslag er at du setter av tre timer.
Den enkleste måten å sikre ruter i svoren på er å kjøpe en ribbe som er ferdig rutet. Om du skal gjøre det selv må du ha en skarp kniv. Skjær et rutemønster i svoren, sørg for at du ikke kommer ned i kjøttet.
Om kniven din ikke er skarp nok (og den må være veldig skarp om dette skal være en enkel jobb!) kan du bruke en tapetkniv.
Se også:
Sjuve lager den originale ribba
Hellstrøm lager tilbehør til ribbe