Fem ingredienser

Bare fem ingredienser er en artikkelserie på Klikk. Her vil vi presentere en rekke oppskrifter hvor det ikke er mer enn fem ingredienser til sammen. (Salt, pepper, stekefett og vann kommer noen ganger i tillegg.)

Det er ikke mange ingredienser som skal til. Fem ingredienser er nok til å lage en verdig middag.

Share

Med ujevne mellomrom lager jeg middager med bare fem ingredienser. For eksempel kan du lage en risotto eller et kyllingbryst med ny smak. No problem.

Om du lar det gå sport i å bruke få ingredienser blir det mindre stress når du kommer til kjøkkenet.

Denne retten er en enkel variant på skinke og erter. Ingredienslista er som følger:

  1. Sjalottløk
  2. Egg
  3. Erter
  4. Skinke
  5. Mandler

Det greieste er å begynne med mandlene. De steker du sprø og knasete i godt med olje. Fjerne dem fra pannen når de begynner å få farge og tørk dem med litt kjøkkenpapir (så de ikke blir så fettete).

I mellomtiden skjærer du løken i skiver og steker til mandlene er ferdig.

Erter er enkelt: Ha frosne erter i kokende vann i ett minutt. Sil av og vend inn litt smør.

Egg kan gjøres litt vanskelig om du vil ha en utfordring. Jeg liker å posjere egget. På min måte. Jeg har litt olje i en brødpose (plastikk). Så knekker jeg egget i posen. Da er det bare å dyppe hele posen i kokende vann og la det koke i to-tre minutter. Vips så har du et posjert egg. Eller du kan koke det på vanlig måte i 6-7 minutter.

Les også: Slik blir eggerøren perfekt

Legg stekt løk, erter og mandler på tallerken. Legg på skinke og det posjerte egget. Maten er servert!

Trenger du litt mer mat kan du servere litt brød til.

Les også:

Coq au vin har bare én oppskrift som funker

Slik lager du spaghetti carbonara

Slik blir brownies perfekte

Supereplekaka lager du slik

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Christopher Sjuve

Fem ingredienser: Erter og skinke

Det er bare fem ingredienser (og litt olje, vann, salt og pepper) som skal til.

Ingredienser:

150 g erter

2 stk skiver avparmaskinkeeller annen skinke

2 stk sjalottløk

1 neve mandler

2 stk egg

salt og pepper

olje til pensling

1 ss smør

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!