Du vet om du har lyst på kylling, kjøtt eller fisk. Men tilbehøret er det ofte verre med.

Blomkål? Selleri? Aubergine?

Siden tilbehøret er så vanskelig er det fint å ha noe som er helt safe. Noe man vet funker. Til alt.

Share

Da har du ett sikkert kort.

For meg er det sopp- og løkstuing. Den har fulgt meg som en trofast følgesvenn i mange, mange år.

Oppskriften er enkel: Stek hakket løk blank, ha i soppen, ha i knust hvitløk, stek litt til før du har i fløte - kok til det tykner. Smak til med salt og pepper - og kanskje noen krydderier.

Stort enklere blir det ikke.

Når det gjelder krydder synes jeg det er enklest å holde seg til tørkede urter. Det er enkelt å variere med for eksempel:

  • Timian
  • Rosmarin
  • Estragon
  • Oregano
  • Basilikum
  • Merian

Det er heller ingenting i veien for å bruke en blanding av krydderne. Provence-krydder (som er en ferdigblanding av urter) funger også kjempefint.

Les også:

Slik lager du perfekt potetmos

Slik blir baconet sprøtt

Her kan du søke blandt over 5.000 oppskrifter

Christopher Sjuve

Løk- og soppstuing

Dette tilbehøret passer til alt!

Ingredienser:

1 stk løk

5 stk champignon, i skiver

1 fedd hvitløk

2 dl kremfløte

salt og pepper

Eventuelt litt tørkede urter som basilikum, timian, oregano, rosmarin, merian etc

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!