De fleste har bestilt og spist sjokoladefondant. Men, de færreste har laget det. Av de som har våget seg på å lage sjokoladefondant er det mange som har opplevd nederlaget: Den renner ikke ut...

Sjokoladefondant har lenge vært restaurantenes triumf over hjemmekokken: - Prøv dette hjemme du, så skal vi se hvem som kan lage mat her!

Hvorfor er det sånn? Jo, det er bare fordi at på restauranten har de tid til å finne ut nøyaktig hvor lenge sjokoladefondanten skal være i ovnen. En sjokoladefondant er jo ikke mer enn en muffins som ikke er stekt ferdig. Om du bruker denne oppskriften eller den nedenfor er det den samme regelen som gjelder: Finn ut hvordan du skal gjøre det i din ovn!

Ovner steker jo temmelig ulikt. Og ikke nok med det, min steker, pizzaen for eksempel, mye mørkere foran enn bak i ovnen. Og det er bare få minutter som skiller suksess og fiasko i sjokoladafondantens nådeløse verden. Derfor kan man ikke alltid stole på oppskriftene - og oppskriftene har også gjerne stort spenn: Stek den i ovnen fra 7-10 minutter, eller lignende.

Oppskriften på den sjokoladefondanten på bildet er hentet fra TV-serien 4-stjerners middag som vi har fulgt dette semesteret. Den går fra mandag til torsdag på TV-Norge klokken 1930. Her nedenfor finner du andre oppskrifter fra serien:

Asiatiske grillspyd

Italiensk focaccia

Hjemmelaget frokostblanding,

Kokospannacotta,

Superrask majones

Sjokoladeterrine

Fisketartar

Pakore - indisk snadder

Tilbehør til fisk

Oppskrift på fondantpotet

Følg Sjuve på Facebook eller Twitter så får du svar på alt de lurer på om mat!

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

De beste potetoppskriftene

Aioli lager du enkelt på denne måten

Her er vinneren av sjokoladekonkurransen

Slik blir finnbiff morsomt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

TVNorge

Sjokoladefondant

En sjokoladefondant gjør alle glade... En fondant skal altså være sprø utenpå og myk inni.

Ingredienser:

250 g smør

250 g sukker

300 g sjokolade

170 g hvetemel

8 stk egg

........litt ekstra smør og mel til formene

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!