Visste du at fruktsukker er like fetende som vanlig sukker, at vi har brune fettceller som hjelper oss å forbrenne fett, og at det finnes maskiner som kan smelte bort fettet vårt?

Del

Dinkost.no har skrevet om Elin som tenkte seg 10 kilo lettere, Kristin som slanket seg 62 kilo ved å spise makrell i tomat, og ikke minst Solveig-Elise, som mistet hele 170 kilo ved å endre livsstil.

Ekte dietter

Mange ønsker seg en diett som oppleves som "ekte" og tuftet på forståelige og beviste prinsipper.

- Jeg tror at lavkarbo får mer fotfeste blant folk flest. Mange tror dette er løsningen på slanking, og noe som fungerer i hverdagen, sier ernæringsfysiolog Lise von Krogh.

- Men jeg tror mange misforstår hva det går ut på, sier hun.

For eksempel er det ikke lavkarbo om du bare kutter ut potetene til middag og fremdeles spiser godteri på kvelden.

Les mer om lavkarbo-dietten lenger ned i artikkelen.

- Som fagperson vil jeg si at denne dietten ikke er løsningen for alle som vil ned i vekt. Men for noen er den helt riktig. Forhåpentligvis kommer det flere studier i løpet av 2011, som gir oss mer dokumentasjon på effekten og sikkerheten til lavkarbodietter - mer kjøtt på beina for å si det slik.

Raw superfoods - ikke for alle

Ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius er enig med von Krogh.

- Lavkarbo er kommet for å bli, sier hun.

- Raw food og superfood er de nyeste trendene. Jeg har ikke helt troen på at disse vil bli store i Norge, ettersom det både er dyrt å følge dem og ikke, rent ernæringsmessig, så mye bedre enn å spise sunt og variert med særlig fokus på antioksidantrike matvarer, sier Borchsenius.

LES OGSÅ:

5 trinn til drømmemage

4 effektive fettforbrennere

Slik avsløres alderen din

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!