Å slutte med smokk kan være vanskelig for mange.

Smokken er basert på et enkelt prinsipp. Barnet fødes med et sugeinstinkt som er livsviktig i dets første leveår. Det er denne refleksen smokken er ment å skulle tilfredsstille, heter det i en tidligere artikkel på Foreldre.no i forbindelse med smokkes 60-års bursdag.

Så blir barnet eldre og da bør jo smokken skrotes, men hvor lett er det å fjerne slik en god venn? Mange mødre og fedre på Barn i magen bruker forumet for å få tips og råd når barnet nekter å fjerne smokken.

For å hjelpe slitne foreldre som har hatt god hjelp av smokken som søvndysser når natten kommer, har flere aktører satt i gang smokkeinnsamling. F.eks har Kaptein Sabeltann en egen skattekiste for smokker. Akvariet i Bergen fyller smokkene til barna med mat og bruker dem til å fore karpefiskene. Når ungene har gitt fra seg smokkene, får de et diplom.

Holder ikke dette? Vi har samlet et knippe tråder med smokkeproblematikk som du kan ha god nytte av.

Les mer

Er det for tidlig å gi smokken til Kaptein Sabeltann?

Dyppet smokken i eddik

Smokk til besvær

Smokk eller ikke?

Hvorfor gi smokk til babyen?

Hvordan få treåringen til å slutte med smokken?

Hvorfor smokk utenom soving?

Smokk er utrolig lite sjarmerende

Les hele saken

Marit Vebenstad, digitaljournalist

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!