Rull deg en kake til kaffen

Mokkarullade

Rullekaker er ikke vanskelig å lage, og tar heller ikke lang tid å få til.

For deg som liker kaffe og sjokolade, er denne rullekaken midt i blinken!
For deg som liker kaffe og sjokolade, er denne rullekaken midt i blinken! Foto: Foto: Anders Martinsen
Sist oppdatert

10 biter

3 egg

1½ dl sukker

2 ts bakepulver

1 dl hvetemel

2 ss kakao

2 ss kald, sterk kaffe

FYLL:

200 g kremost naturell

1 dl kremfløte

3 ss kald kaffe

2 ts vaniljesukker

3 ss melis

2 ss kakao

PYNT:

2 ss kakao

1 ss sukker

Visp egg og sukker til eggedosis. Vend inn mel, kakao og bakepulver. Rør i kald kaffe og hell røren i en bakepapirkledd langpanne. Stek kaken midt i ovnen ved 200° i 8-10 min.

Legg et bakepapir eller glasshåndkle på kjøkkenbenken og dryss over rikelig med kakao og sukker. Hvelv kaken over på bakepapiret, fjern forsiktig papiret og la kaken avkjøles med langpannen over.

Visp sammen kremost, fløte, vaniljesukker, kaffe, kakao og melis til en smidig krem. Fordel kremen over kaken og rull sammen fra langsiden. Legg kaken på et egnet fat og sikt over mer kakao.

Oppbevar kaken kaldt til den skal serveres.

Se også videosak: Slik lykkes du med rullekaken

Les også:

Se video: Slik lykkes du med rullekaken

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad.
Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Foto: Egil Nordlien, HM Foto

Rask eplepai med karamelliserte epler

Sitronkake

Gulrotkake med sjokolade

Havremuffins

Dronning Maud-fromasj

Hjemmet-lesernes beste kakeoppskrifter

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 27/10 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også