Volvo

Slik blir din neste Volvo

Her ser du ansiktet til neste Volvo XC90.

XC90: Både grillen og jernmerket (logoen) skal presenteres i kommende XC90. FOTO: Volvo
XC90: Både grillen og jernmerket (logoen) skal presenteres i kommende XC90. FOTO: Volvo
Publisert Oppdatert

Som første ledd i en serie av tre konseptbiler har Volvo nå sluppet bildene av Concept Coupé. En frekk coupé med som minner om klassikeren P1800 - Helgenen-bilen.

Og det var på sin plass. Nå i 2013 gjennomfører nemlig Volvo det som skal være deres største løft av modellrekken gjennom tidene. Men det er bare det, at endringene er vanskelig å få øye på. Men nå lover Volvo at det skal skje mye på designfronten framover.

Med ny sjefsdesigner på plass, eller Senior Vice President of Design som de så fint kaller det i Volvo Cars, Thomas Ingenlath, staker Volvo ut kursen for kommende modeller. Det hele innledes med ny XC90 allerede til neste år. Og vi liker det vi ser!

-Volvo Coupé Concept er ingen futuristisk drømmebil. Den er laget for å demonstrere mulighetene i vår nye SPA-plattform (Scalable Product Architecture). Med Volvo Coupé Concept demonstrerer hvordan vi kan forme våre biler i framtiden, sier Ingenlath.

Kraftfull og visuelt

Ved å øke avstanden mellom a-stolpen og framakselen og trekke hele kupeen bakover, har designerne gitt Concept Coupé et kraftfull uttrykk. Samtidig skal de 21 tommer store hjulene og den lave taklinjen og det lave panseret, gjøre bilen til det de selv kaller en elegant og effektstinn gt-vogn.

Den nye grillen og de t-formede led-lysene er noe vi skal se mer av i kommende produksjonsmodeller, og både grillen og "jernmerket" (logoen) skal presenteres i kommende XC90.

HELGENEN: Konseptet slekter på klassikeren P1800. FOTO: Volvo
HELGENEN: Konseptet slekter på klassikeren P1800. FOTO: Volvo

400 hk og 600 Nm

Senere i år kommer Volvo med en helt ny motorserie, og i dette konseptet tar Volvo det hele ett steg videre. Bensinmotoren har pustehjelp av både turbo og kompressor. Og om ikke det skulle være nok, bistår en elmotor montert på bakakselen med kraft fra start.

Concept Coupé er med andre ord en hybrid, og til sammen gir motorene en totalytelse på rundt 400 hestekrefter og over 600 Newtonmeter.

Inspirert av 60-tallsklassiker

FREMTIDEN: Med Volvo Coupé Concept demonstrerer Volvo hvordan bilene kan bli formet. FOTO: Volvo
FREMTIDEN: Med Volvo Coupé Concept demonstrerer Volvo hvordan bilene kan bli formet. FOTO: Volvo

Ingenlath forteller videre at det er en bildesigners plikt å integrere designelementer fra merkets historie. Og i en toseters kupé som Concept Coupé, var det naturlig å hente inspirasjon i 60-tallsikonet Volvo P1800.

Et blågrått interiør med det Volvo selv kaller "utsøkte detaljer", som det skinnkledde instrumentpanelet, innslag av naturlig eldet tre og bearbeidete metalldetaljer, skaper et moderne førermiljø med hint fra P1800.

Nytt brukergrensesnitt

I samme slengen viser Volvo fram deres nye betjeningskonsept: en liggende touch-skjerm i midtkonsollen som samarbeider med et adaptivt head-up-display foran føreren.

-Interaksjon skal kunne nytes uten å distrahere føreren, sier Ingenlath på typisk Volvo-sikkert-vis. - Vi kobler opp våre biler for å gjøre dem mer underholdende, men samtidig sikrere, fortsetter han

Les også:

Bruktbilguide Volvo XC90 - folkelig luksus-SUV

FINPUSSET: Innslag av naturlig eldet tre og bearbeidete metalldetaljer. FOTO: Volvo
FINPUSSET: Innslag av naturlig eldet tre og bearbeidete metalldetaljer. FOTO: Volvo

Slik blir nye Volvo XC60

Volvo V40 Cross Country - klart best med firehjulsdrift

Her er de sikreste bilene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning