Oppskrift på dessert med sjokolade

Oppskrift på overdådig dessert

Når du blander så mye godt, må desserten bli god ...

OPPSKRIFT PÅ DESSERT: En dessert med sjokolade, banan, brioche, mandler og smøreost er mektige saker...
OPPSKRIFT PÅ DESSERT: En dessert med sjokolade, banan, brioche, mandler og smøreost er mektige saker... Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Jeg må nesten le når jeg skriver på denne oppskriften: "Hell sjokoladesaus og ostesaus i glasset ..." Ja, denne desserten er ikke for feiginger. Akkurat som sjokoladefudge eller sjokolademettede brownies.

Det er en ny kreasjon fra mitt kjøkken. En hjemmesnekret dessert laget i lykkelig innovasjonsrus. Uten så mye som en bomullslett, flyktig tanke på at for mye av det gode kan bli, ja, for mye.

Desserten er så mektig og uelegant at den eneste muligheten for å unngå kulinarias endeløse kirkegård er at den med kultens kraftige vingeslag løftes opp og havner der hvor vi finner amerikanske frokostpannekaker med lønnesirup, hamburgeren, den irske frokosten, eisbein og raspeballer med smør, bacon og vossakorv.

Hør bare: Det er bananer, brioche, mandler (og nå): sjokoladesaus og ostesaus med solbærlikør.

Tør du være med?

Om du fortsatt vil være med, så kommer det noen tips her. Jeg har identifisert tre fallgruver: Brioche (Hva er det?), smelte sjokolade (Hjelp! Det svir seg!) og solbærlikør (Det har jeg ikke, og jeg vil ikke kjøpe en flaske av det på polet bare for å prøve det i denne mektige desserten). Løsningene kommer her:

Brioche er det mange som ikke vet hva er. Det er verdens beste loff og lages med egg - ikke vann (oppskriften finner du her). Opprinnelig er det ikke en søt loff, men om du har i en god slump sukker, kanskje en eller to desiliter, i oppskriften så skulle det holde. Ellers er det mange butikker som har begynt å selge ferdig brioche - og den er søt.

Når man smelter sjokolade er det mange som svir den (slik er du sikker på å unngå det). Bruker du ikke vannbad, vær forsiktig med varmen.

Så var det solbærlikør. Du kan kjøpe Crème de cassis på Vinmonopolet. Men, du kan definitivt også blande ørlite vodka, rom eller cognac i solbærsaft (som ikke blandet ut).

Da var problemene løst. Nedenfor finner du oppskriften!

(Over 10.000 følger Sjuve på Facebook. Bli med du óg!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik blir laksen god

En oppskrift på glutenfri kake for alle

Her er det beste ostekake-knepene

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Denne saken ble første gang publisert 27/04 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også