Dersom brioche er den beste loffen som finnes bør ingen bli overrasket. Den inneholder nemlig store mengder smør og egg.

Når alt kommer til alt er den ikke en gang en loff. Den er så staselig at den har fått et eget navn: Brioche. Og spør du en gjennomsnittlig brioche vil han ikke en gang ta ordet loff i sin munn.

Les også: Slik blir bollene perfekte

Les også: Her er den eneste brownie-oppskriften du trenger

Hva er en brioche?

En brioche lages av mel, egg, smør samt litt gjær, salt og sukker. I noen oppskrifter er det melk også.

Det som gjør brioche så rik på smak er forholdet mellom smør og mel. Grovt sett er det halvparten så mye smør som mel. I klartekst: En halvkilo smør om du bruker en kilo mel.

En brioche skal ikke være søt. Det holder med noen få gram for å få i gang gjæringsprosessen.

Ulike former

Det finnes flere klassiske utforminger av briochen. Den vanligste er kanskje brioche à tête. En Brioche à tête ser ut som en muffin med store riller langs sidene med en kuppel på toppen. Du er avhengig av en form for å lage den.

Til hjemmebruk er det lettere å lage såkalt Brioche Nanterre. Da lager man boller som man plasserer i vanlige brødformer. De vokser sammen under stekingen og ligner på brytebrød når de kommer ut av ovnen.

Her har du oppskriften!

Her kan du søke blant over 5000 oppskrifter!

Christopher Sjuve

Brioche (loff)

Denne supre oppskriften på brioche - en fantastisk loff som lages med smør og egg.

Ingredienser:

525 g hvetemel

250 g smør

7 stk egg

0,5 pk tørrgjær

40 g sukker

1 ts salt

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!