Oppskrift på bakt potet

Potetene blir best slik

Slik har du ikke smakt bakt potet.

BAKT POTET: Slik blir poteten både kul og god.
BAKT POTET: Slik blir poteten både kul og god.
Sist oppdatert

Har du poteter i huset blir det alltid middag.

Bake?

Det enkleste du gjør (bortsett fra å koke dem) er å dele potetene i to og bake dem i ovnen med godt krydder (slik gjør du det). Resultatet er en nesten-akseptabel middag.

Potetmos?

Høstfavoritten framfor noen er potetmos. Det er mange måter å gjøre det på. Én metode er å bruke bakte poteter og så vippe den opp med stekt bacon og unngå at den blir for seig.

En enkel måte å gjøre potetmosen mer spennende er å bruke sellerirot sammen med potetene. Den oppskriften her.

En helt ny variant

For litt siden satt jeg og bladde i den utømmelige Larousse (kulinarisk, fransk oppslagsverk). Et eller annet sted kom jeg over en chasseur. Chasseur brukes litt upresist om retter med kjøtt eller innmat som stekes sammen med sopp, løk, tomater og vin.

I min variant brukte jeg lammelever. Lever har en karakteristisk smak som noen ikke fikser. I denne oppskriften kan den fint byttes ut med kjøttdeig.

Idéen er å bake potetene, ta ut fyllet og blande det med stekt sopp og løk før du vender det i en hvit saus sammen med kjøttet. Så har man det tilbake i de uthulede, bakte potetene, strør på litt brødsmuler som stekes sprø i ovnen igjen.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (Vi har snart 700 som følger, målet er 1.000!)

 

Les også:

Er dette Norges beste viltgryte?

Slik steker du andebryst

Focaccia lager du på denne måten

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Bakt potet SPESIAL

En bakt potet kan blir veldig kul og god - med denne oppskriften.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

8 stk Poteter

1 stk Løk

100 g Champignon

500 g Kylling

1 fedd Hvitløk

2 ts Provencekrydder

2 ss Smør

2 ss Hvetemel

2 dl Melk

50 g Muskat, revet

2 ss Griljermel

Salt og pepper

Olje/smør til steking

Denne saken ble første gang publisert 20/10 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også