Søte fristelser med plommer og kirsebær

Plukk plommer og kirsebær når de er modne, de kan både nytes med det samme og spares til senere. Hva er vel bedre enn plommesyltetøy når snøen laver ned midtvinters?

Rask å lage og enkel å variere. Her kan du bruke alt av sesongens frukt. Paien smaker best nylaget og lun.

Rask å lage og enkel å variere. Her kan du bruke alt av sesongens frukt. Paien smaker best nylaget og lun. Foto: Foto: Anders Martinsen

Publisert Oppdatert

Modne plommer

Tid for plukking? Følg med på frukttrærne og plukk plommene så snart de løsner fra grenen. Modne plommer bør oppbevares svalt, og umodne plommer modnes i romtemperatur i løpet av et par dager. Modne plommer kan fryses ned, fjern da steinen og legg plommene i små lufttette bokser. Fine å bruke i plommegrøt eller syltetøy utover vinteren.

I Hjemmets mat-seksjon i nr. 34, i salg fra mandag 18. august 2014, har vi blant annet en sak med masse gode oppskrifter og tips om hvilke godsaker du kan trylle frem av plommer og kirsebær.

Her får du én av oppskriftene som står i bladet.

PAI MED PLOMMER

(4 porsjoner)

125 g smør

1½ dl hvetemel

1½ dl havregryn

1 ts vaniljesukker

¾ dl melk

1 ts bakepulver

1 krm salt

1 dl sukker

1 lime

FYLL:

10 plommer

1 dl sukker

1 dl hasselnøtter

Smuldre sammen smør, hvetemel, salt, vaniljesukker, havregryn og bakepulver. Bland inn finrevet limeskall og spe med melken til en tykk røre.

Del plommene og fjern steinene. Vend plommene i sukkeret. Smør en ildfast form og legg lagvis røre, plommer og grovhakkede nøtter.

Liker du Hjemmet? Klikk "Like" på vår Facebook-side, da vel! facebook.com/HjemmetNO

Liker du Hjemmet? Klikk "Like" på vår Facebook-side, da vel! facebook.com/HjemmetNO

Stek paien ved 180° i ca. 20 min. til deigen er sprø og plommene møre.

Server plommeformen lun med vaniljeis eller vispet krem til.

Under ser du hvilke andre fristende oppskrifter du finner i Hjemmet nr. 34/2014.

Les også:

Faksimile fra Hjemmet nr. 34/2014, i salg fra mandag 18. august.

Faksimile fra Hjemmet nr. 34/2014, i salg fra mandag 18. august. Foto: Hjemmet

Se video: Slik lykkes du med rullekaken

Rask eplepai med karamelliserte epler

Sitronkake

Gulrotkake med sjokolade

Havremuffins

Dronning Maud-fromasj

Hjemmet-lesernes beste kakeoppskrifter

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning