Oppskrift: Sjokoladedrøm med friske bær

Franciskas fristelser

Franciska Munck-Johansen (45) vant TV-serien «Kakekrigen» på Kanal FEM med kakene ingen av dommerne kunne motstå. Vil du lage noe virkelig fristende, prøv hennes uimotståelige sjokoladedrøm!

Foto: Franciska Munc-Johansen

Publisert Oppdatert
Franciska Munc-Johansen ble vinner av "Kakekrigen" på TV-kanalen FEM.

Franciska Munc-Johansen ble vinner av "Kakekrigen" på TV-kanalen FEM. Foto: Christine Heim, Kanal FEM

Ca. 12–14 biter

5 egg

4,5 dl sukker

2,5 dl mykt eller smeltet smør

3,5 dl mel

1½–2 dl bakekakao

2 ts vaniljesukker

200 g revet marsipan

SJOKOLADEKREM:

350 g mørk sjokolade

2½ dl kremfløte

FYLL:

2½ dl kremfløte

1 vaniljestang (eller 1½ ts vaniljesukker)

PYNT:

blåbær/bringebær/ jordbær

litt melisdryss

Rør egg og sukker til det har blandet seg. Tilsett mykt eller smeltet, avkjølt smør. Ha i mel, bakekakao, vaniljesukker og revet marsipan. Rør til du får en seig og jevn røre.

Fyll røren i to runde kakeformer, ca. 24 cm i diameter. Bruk bakepapir i formene, da er det enklere å løfte bunnene ut.

Stekes ved 200° (varmluft) i 10–15 min. midt i ovnen. Følg godt med under stekingen, og ta kakene ut med en gang de begynner å bli faste. De kan gjerne være litt flytende i toppen.

Ta kakene ut av formene og flytt dem over på en bakerist (i bakepapiret), for avkjøling.

Les også:

Fransk sjokoladekake

Deilige, mørke sjokolademuffins

Herlig godbit til kaffen: sjokoladekake med nøtter og krem

Ostekake med sjokolade

Sjokoladepai

Sjokoladerullekake

Se video: Slik lykkes du med rullekaken

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

Del sjokoladen til sjokoladekremen opp i mindre biter. Ha sjokoladebitene i en bolle. Varm opp kremfløten på middels varme og ta den av varmen akkurat når den begynner å koke. Hell fløten over sjokoladebitene og rør om til sjokoladen har smeltet og du har en fløyelsmyk krem. Sett til avkjøling i romtemperatur.

Visp kremfløten til fyllet. Tilsett frø fra en vaniljestang.

Legg sjokoladebunnene sammen med vaniljekremen. Topp med sjokoladekrem og friske bær. Dryss litt melis på toppen.

I Hjemmet uke 11 i 2015, i salg fra mandag 9. mars, finner du flere av Franciskas deilige kakeoppskrifter. Er du fremdeles sulten på mer, finner du mange oppskrifter i Franciskas egen blogg "Franciskas  Vakre Verden" på www.franciskasvakreverden.no

www.fem.no finner du også flere oppskrifter hentet fra TV-serien "Kakekrigen".

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Foto: Astrid Valler

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag