12 biter

150 g mørk sjokolade (55 % kakao)

100 g smør

175 g sukker (ca. 2 dl)

4 egg

3 ss hvetemel

3 ss potetmel

1 ts bakepulver

3 dl kremfløte

2 ss kald, sterk kaffe

½ dl hasselnøttkjerner

50 g mørk sjokolade, høvlet (55 % kakao)

Les også:

Herlig brownies-variant

Fransk sjokoladekake

Rask pai med epler

Ostekake med sjokolade

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

Brekk sjokoladen i biter og smelt i vannbad. Rør smør og sukker hvitt. Skill eggene. Eggeplommene og den smeltede sjokoladen blandes i smørkremen.

Mel, potetmel og bakepulver siktes i. Visp eggehvitene stive og vend dem i. Fyll røren i en smurt form, 24 cm i diameter, som er drysset med litt mel. Stek kaken midt i ovnen ved 175° i ca. 45 min.

Visp fløten til lett krem, bland med sterk kaffe og fordel det over kaken. Hasselnøttene hakkes og fordeles på kaken sammen med høvlet sjokolade.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Astrid Valler

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!