8 biter

3 egg

125 g sukker

100 g hvetemel

2 ss kakao

1 ts bakepulver

FYLL OG PYNT:

3 dl kremfløte

1 ss sukker

1 beger kremost til baking vanilje

jordbær

sitronmelisse

Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt mel, bakepulver og kakao sammen og bland det forsiktig i eggedosisen.

Kle en langpanne 30 cm x 40 cm med bakepapir. Smør eventuelt papiret og hell i røren. Stek kaken midt i ovnen ved 240° i ca. 8 minutter.

Hvelv kaken på fuktig håndkle eller papir drysset med sukker. Trekk av bakepapiret. Avkjøl kaken under langpannen. Da sprekker ikke kaken når den rulles sammen.

Visp kremfløte og sukker til krem. Dekk den avkjølte kakebunnen med kremost vanilje, grovt hakkede jordbær og ca. halvparten av kremen. Rull kaken sammen fra langsiden.

La kaken ligge med skjøten ned. Dekk kaken med resten av kremen og pynt med bær og sitronmelisse.

Se også videosak: Slik lykkes du med rullekaken

Hjemmet-redaktør Lise Hansen.

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Egil Nordlien, HM Foto

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!