Oppskrift: Ostekake med sjokolade
Er du glad i ostekaker, anbefaler vi denne kaken som er litt annerledes. Den litt syrlige fromasjen er byttet ut med deilig sjokolade. Server til kaffe eller dessert.

10 biter
150 g cookies
50 g smør
FYLL:
6 pl. gelatin
200 g sjokolade,
velg din favoritt
3 dl kremfløte
¾ dl melis
½ dl kokende vann
1 beger kremost til
baking, naturell
eller vanilje
jordbær til pynt
Her finner du oppskrift på moccarullade, deilig til kaffen.
Sjokoladerullekake på et blunk
Sjokoladekaketog til barnebursdag
Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet
Knus kjeks i maskin eller bruk kjevle. Smelt smør og bland med kjeksen. Trykk deigen ned i bunnen av en smurt form på ca. 24 cm i diameter.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min.
Smelt sjokolade over vannbad eller i mikrobølgeovn. La den avkjøles litt. Visp fløte til krem sammen med melis og tilsett kremen i sjokoladen. Bland forsiktig sammen.

Klem vannet ut av gelatinplatene og hell litt kokende vann over slik at de løser seg opp.
Hell gelatinblandingen i sjokolade- og kremblandingen under konstant omrøring. Rør inn kremost og rør det hele sammen til fyllet blir glatt.
Fordel fyllet i formen oppå kjeksblandingen. Sett formen kjølig i minst 4 timer slik at ostekaken stivner.
Pynt kaken med noen friske jordbær og sitronmelisseblader om du har.
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Lise Hansen
redaktør