10 biter

150 g cookies

50 g smør

FYLL:

6 pl. gelatin

200 g sjokolade,

velg din favoritt

3 dl kremfløte

¾ dl melis

½ dl kokende vann

1 beger kremost til

baking, naturell

eller vanilje

jordbær til pynt

Her finner du oppskrift på moccarullade, deilig til kaffen.

Sjokoladerullekake på et blunk

Sjokoladekaketog til barnebursdag

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

Knus kjeks i maskin eller bruk kjevle. Smelt smør og bland med kjeksen. Trykk deigen ned i bunnen av en smurt form på ca. 24 cm i diameter.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min.

Smelt sjokolade over vannbad eller i mikrobølgeovn. La den avkjøles litt. Visp fløte til krem sammen med melis og tilsett kremen i sjokoladen. Bland forsiktig sammen.

Klem vannet ut av gelatinplatene og hell litt kokende vann over slik at de løser seg opp.

Hell gelatinblandingen i sjokolade- og kremblandingen under konstant omrøring. Rør inn kremost og rør det hele sammen til fyllet blir glatt.

Fordel fyllet i formen oppå kjeksblandingen. Sett formen kjølig i minst 4 timer slik at ostekaken stivner.

Pynt kaken med noen friske jordbær og sitronmelisseblader om du har.

Hjemmet-redaktør Lise Hansen.

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Egil Nordlien, HM Foto

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!