Modne plommer

Tid for plukking? Følg med på frukttrærne og plukk plommene så snart de løsner fra grenen. Modne plommer bør oppbevares svalt, og umodne plommer modnes i romtemperatur i løpet av et par dager. Modne plommer kan fryses ned, fjern da steinen og legg plommene i små lufttette bokser. Fine å bruke i plommegrøt eller syltetøy utover vinteren.

I Hjemmets mat-seksjon i nr. 34, i salg fra mandag 18. august 2014, har vi blant annet en sak med masse gode oppskrifter og tips om hvilke godsaker du kan trylle frem av plommer og kirsebær.

Her får du én av oppskriftene som står i bladet.

PAI MED PLOMMER

(4 porsjoner)

125 g smør

1½ dl hvetemel

1½ dl havregryn

1 ts vaniljesukker

¾ dl melk

1 ts bakepulver

1 krm salt

1 dl sukker

1 lime

FYLL:

10 plommer

1 dl sukker

1 dl hasselnøtter

Smuldre sammen smør, hvetemel, salt, vaniljesukker, havregryn og bakepulver. Bland inn finrevet limeskall og spe med melken til en tykk røre.

Kopier adressen fra bildeteksten eller søk etter

Liker du Hjemmet? Klikk "Like" på vår Facebook-side, da vel! facebook.com/HjemmetNO

Del plommene og fjern steinene. Vend plommene i sukkeret. Smør en ildfast form og legg lagvis røre, plommer og grovhakkede nøtter.

Stek paien ved 180° i ca. 20 min. til deigen er sprø og plommene møre.

Server plommeformen lun med vaniljeis eller vispet krem til.

Under ser du hvilke andre fristende oppskrifter du finner i Hjemmet nr. 34/2014.

Faksimile fra Hjemmet nr. 34/2014, i salg fra mandag 18. august.

Faksimile fra Hjemmet nr. 34/2014, i salg fra mandag 18. august. © Hjemmet

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av matseksjonen i bladet som denne oppskriften er hentet fra.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!