Uka blir litt enklere når du har en ukemeny (se alle våre ukemenyer her). Da kan du handle inn alt sammen og gjøre livet mindre stressende. (Vil du ha enda mindre stress? Sjekk disse ti tipsene).

For en stund tilbake lagde jeg en ukemeny med billig mat. Veldig mange leste den saken.

Kritikk for menyen

Noen kritiserte menyen for å mangle fisk (ok, den tar jeg). Andre mente at menyen hadde for mye pasta.

Derfor har jeg nå unngått pastaen helt og holdent. Jeg har også lagt inn to retter med fisk. Da håper jeg alle blir blide!

En ting til, forresten: Ukemenyen er ikke en diett. Det et forslag til hvordan en middagsuke kan se ut om du vil lage mat, men ikke bruke for mange penger.

Share

Her er menyen:

Mandag

Mandagen er det omelett til middag. Denne varianten er litt mer mettende enn vanlig fordi jeg har laget en hvit saus (bechamel) som du pisker eggeplommer inn i. I tillegg pisker jeg eggehvitene stive slik at omeletten blir lett og luftig. Vi spanderer en pølsesnabb også.

Tirsdag

Tirsdag er fisk! Sei er en veldig undervurdert fisk. I denne oppskriften får den følge av tomat, paprika, løk og hvitløk. Når du baker fisken i ovnen har du bedre kontroll på varmen - og da unngår du at fisken blir tørr. (Liker du ikke sei kan du bytte den ut med torsk eller annen fisk du liker)

Avstemning

Spiser du fisk til middag minst én gang per uke?

63% stemmer

Ja

37% stemmer

Nei

GULROTSUPPE: Herlig enkelt.

GULROTSUPPE: Herlig enkelt. © Foto: Erik Hannemann

Onsdag

En gulrotsuppe er redningen på onsdag. Denne varianten er superenkel og stort billigere er det ikke nødvendig å lage mat.

Torsdag

Torsdag er det duket for fisk igjen! I oppskriften er det torsk. Du kan bruke sei eller laks også. La pengeboka bestemme. Denne oppskriften er kanskje den dyreste og du kan droppe fennikelen om du vil gjøre det ekstra billig.

Croque Monsieur=

Her får du oppskriften på Croque Monsieur, verdens mest populære sandwich. © Foto: Erik Hannemann

Fredag

Verdens mest populære sandwich serveres på fredag. Du kan lage så mange du tror du trenger. Croque monsieur er som skapt for en TV-kveld.

Lørdag

Lørdag kan du gjøre rester om til et festmåltid. Lag pizza! Opprinnelig var pizzaen ikke annet enn restemat som ble toppet med ost og stekt i ovn. Det viktigste er å få til bunnen. Stek pizzaen på maks varme i ovnen - da blir den sprøest! Men, pass på så den ikke svir seg. Det tar sjelden mer 7-8 minutter.

Her finner du syv pizzavarianter som kan gi deg inspirasjon!

Slik skal kjøttkakene se ut når de er ferdige. © Foto: Erik Hannemann

Søndag

Kjøttkaker er oppskriften på en vellykket søndag. Her leser du om hvordan de blir perfekte ! Server kjøttkakene på klassisk manér med brun saus , poteter og kokte gulrøtter eller andre grønnsaker.

Les også:

Slik får du barnet til å spise

Min sjokoladehelg med snadder

Her kan du søke blandt over 5.000 oppskrifter

Erik Hannemann

Fyldig omelett med pølse

Dette kan bli middagen din i dag!

Ingredienser:

0,5 stk løk

1 stk pølse

4 stk egg

2 ss smør

2 ss hvetemel

1,5 dl melk

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Alf Börjesson

Ovnsbakt sei med tomat, paprika og rødløk

Dette er en enkel oppskrift med den billige og gode seien.

Til 4 porsjoner:

800 g skinn- og beinfri seifilet

0,5 dl olivenolje

2 stk rødløk i ca. 1 cm tykke skiver

1 stk rød paprika i skiver på langs

1 stk gul paprika i skiver på langs

1 fedd hvitløk, finhakket

6 stk tomater, i ca 1 cm tykke strimler, uten skinn og kjerner

3 ss hakket frisk persille

1 stk sitron, saften av den

3 ss finstrimlet frisk basilikum

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Gulrotsuppe

Denne gulrotsuppa er så billig du får den. Prøv deg fram med ulike krydder som anis, ingefær, appelsin og timian!

Til 2 porsjoner:

1 stk løk

400 g gulrot

1 stk buljongterning eller én spiseskje flytende buljong

2 ss crème fraîche

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Torsk med potet og fløtesaus

Denne retten er en "one pot wonder" - alt i ei gryte. Retten gir deg saus, fisk og grønnsaker i ett!

Til 2 porsjoner:

2 stk torskefilet

4 stk poteter

1 stk fennikel

1 stk gulrot

1,5 dl kremfløte

1 ss rødt pepper

0,5 stk rødløk

2 ss smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Croque monsieur

Dette er en av verdens mest populære sandwicher. Det finnes uttalige varianter, men dette er klassikeren. Noen liker å skjære bort skorpene.

Ingredienser:

2 stk loffskive

1 ts sennep

2 ts smør

2 skiver kokt skinke

2 skiver gruyère (eller vanlig hvitost)

Høyde (px): Bredde (px):
Crestock

Pizzabunn

Dette er den eneste oppskriften på pizzabunn du trenger. Deigen gir én rund pizza - tynn bunn.

Til 4 porsjoner:

4 dl hvetemel

1,5 dl vann

0,5 pk tørrgjær

1 ts salt

3 ss olje, eventuelt

Høyde (px): Bredde (px):

Her er oppskriftene!

Erik Hannemann

Kjøttkaker

Kjøttkakene blir aller best om du har i muskat og ingefær.

Ingredienser:

3 skiver brødeller loff

500 g kjøttdeig

1 ts ingefær

0,5 ts muskat

1 stk egg

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!