Mye kan tyde på at sjokoladen har kommet for å bli. Her i det kalde nord koser vi oss mye med det mørke og søte.

Faktisk ligger vi helt i verdenstoppen. Ikke overraskende ligger Sveits og Østerrike foran oss. At vi også må se oss slått av Irland og Storbritannia er vanskeligere å forklare.

Sjokolade pr innbygger i løpet av et år:

Sveits

10,3

Østerrike

9,8

Irland

8,8

Storbritannia

8,4

Norge

8,3

Kilde: Wikipedia

Sjokolade er morsomt å jobbe med. Den geniale franskmannen Hervé This forklarer hvordan du på en veldig morsom lager en sjokoladekrem - uten å bruke fløte. Resultatet er forbløffende godt. Årsaken er at sjokoladen ikke tynnes ut. Fløte maskerer vanligvis en del av smaken, men ikke når du gjør det på denne måten.

Vi lar Heston Blumenthal (TV-kokk og mannen bak en av verdens beste restauranter "The fat Duck" utenfor London) ta seg av presentasjonen:

Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Erik Hannemann

Profiteroller

Profiteroller er et veldig fint, fransk ord for vannbakkels. De er enkle og morsomme å lage. De blir hule og kan fylles med krem av alle slag. Denne oppskriften er basisoppskrift og så får du en sjokoladesaus på kjøpet.

Til 6 porsjoner:

2 dl vann

100 g smør

2 dl hvetemel

1 ts salt

4 stk egg

Sjokoladesaus

300 g sjokolade

1 dl kremfløte

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Sjokolade- og nøtteknask

Fysen? Her har du en skikkelig god oppskrift på "hjemmelaget" sjokolade med karamelliserte nøtter. Mmm...

Ingredienser:

200 g kokesjokolade, lys

100 g nougat

100 g nøtt er (enten en blanding, eller bare én type)

100 g sukker

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!