Annonse

- Aldri har noen gitt så lite og fått så mye, tenker jeg når jeg baker muffins.

Å lage muffins behøver ikke ta mer enn 20 minutter fra du begynner å veie opp melet til du tar fristende, deilige, nystekte muffins ut av ovnen.

Les også: Fyll huset med godlukt: Baker krydderbrød

Les også: Slik baker du perfekte brownies

Hvorfor skal du bake dem selv?

Jeg ser ofte muffins i butikkene. Ferdigmuffins er gjerne singelpakket i plast og har tilsynelatende ikke utløpsdato. Dersom du stoler på at konserveringsmiddelindustrien vil deg godt og gjør at du varer lenger, kan du fortsette å kjøpe dem (dersom du liker dem).

Når du baker dem selv vet du i alle fall hva som er i dem:

  • smør
  • egg
  • sukker
  • hvetemel
  • bakepulver
  • salt
  • kakao
  • vaniljesukker
  • melk
  • kokesjokolade

Sjokoladebiter

Jeg liker at det er sjokoladebiter i mine muffins. Det gjør jeg simpelthen ved å putte i sjokoladebitene når jeg har røren i formen. Om du vil være helt sikker på at sjokoladen ikke bare smelter og blander seg med resten av muffinsen kan du fryse sjokoladen før du begynner (men det pleier å gå greit med kjøleskapskald sjokolade, altså!).

Dersom noen har forslag og idéer til hvordan man kan gjøre sjokolademuffinsen enda bedre, så ikke nøl med å bruke kommentarfeltet nedenfor!

Her er oppskriften!

Erik Hannemann

Sjokolademuffins

Sjokolademuffins er sjef - morgen og kveld. Her kommer en lettvint oppskrift på herlighetene.

20 min

100 g smør

2 stk egg

2 dl sukker

4 dl hvetemel

1,5 ts bakepulver

1 ts salt

3 ss kakao

2 ts vaniljesukker

1 dl melk

100 g kokesjokolade, lys

Fremgangsmåte

Dette blir omtrent 16 muffins.

Forvarm ovnen til 200 grader. Smelt smøret og ha i melken. Knekk eggene i en bolle og visp dem sammen med sukkeret i en bolle til eggedosis. Bland sammen alle de tørre varene. Ha smør og melk i eggedosisen.

Bland inn det tørre til en jevn blanding. Fyll massen i muffinsformer (muffins-stekebrett er enklest, men det går fint med papirformer). Fyll bare opp ca 2/3. Knekk opp kokesjokoladen og fordel bitene i formene. Stek i midten av ovnen på 12-15 minutter. Avkjøl på rist.

Oppskirften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):

Se flere saker fra: Sjokoladehelg

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre.

christopher Sjuve

christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!