Annonse

- Aldri har noen gitt så lite og fått så mye, tenker jeg når jeg baker muffins.

Å lage muffins behøver ikke ta mer enn 20 minutter fra du begynner å veie opp melet til du tar fristende, deilige, nystekte muffins ut av ovnen.

Les også: Fyll huset med godlukt: Baker krydderbrød

Les også: Slik baker du perfekte brownies

Hvorfor skal du bake dem selv?

Jeg ser ofte muffins i butikkene. Ferdigmuffins er gjerne singelpakket i plast og har tilsynelatende ikke utløpsdato. Dersom du stoler på at konserveringsmiddelindustrien vil deg godt og gjør at du varer lenger, kan du fortsette å kjøpe dem (dersom du liker dem).

Når du baker dem selv vet du i alle fall hva som er i dem:

  • smør
  • egg
  • sukker
  • hvetemel
  • bakepulver
  • salt
  • kakao
  • vaniljesukker
  • melk
  • kokesjokolade

Sjokoladebiter

Jeg liker at det er sjokoladebiter i mine muffins. Det gjør jeg simpelthen ved å putte i sjokoladebitene når jeg har røren i formen. Om du vil være helt sikker på at sjokoladen ikke bare smelter og blander seg med resten av muffinsen kan du fryse sjokoladen før du begynner (men det pleier å gå greit med kjøleskapskald sjokolade, altså!).

Dersom noen har forslag og idéer til hvordan man kan gjøre sjokolademuffinsen enda bedre, så ikke nøl med å bruke kommentarfeltet nedenfor!

Her er oppskriften!

Erik Hannemann

Sjokolademuffins

Sjokolademuffins er sjef - morgen og kveld. Her kommer en lettvint oppskrift på herlighetene.

20 min

100 g smør

2 stk egg

2 dl sukker

4 dl hvetemel

1,5 ts bakepulver

1 ts salt

3 ss kakao

2 ts vaniljesukker

1 dl melk

100 g kokesjokolade, lys

Fremgangsmåte

Dette blir omtrent 16 muffins.

Forvarm ovnen til 200 grader. Smelt smøret og ha i melken. Knekk eggene i en bolle og visp dem sammen med sukkeret i en bolle til eggedosis. Bland sammen alle de tørre varene. Ha smør og melk i eggedosisen.

Bland inn det tørre til en jevn blanding. Fyll massen i muffinsformer (muffins-stekebrett er enklest, men det går fint med papirformer). Fyll bare opp ca 2/3. Knekk opp kokesjokoladen og fordel bitene i formene. Stek i midten av ovnen på 12-15 minutter. Avkjøl på rist.

Oppskirften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):

Se flere saker fra: Sjokoladehelg

Christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Vin og øl til pinnekjøtt 2014

Vin og øl til pinnekjøtt

Pinnekjøtt kan være bare saltet, men også saltet og røykt. Det krever litt forskjellig drikke, og vi anbefaler både øl og vin.