- Aldri har noen gitt så lite og fått så mye, tenker jeg når jeg baker muffins.

Å lage muffins behøver ikke ta mer enn 20 minutter fra du begynner å veie opp melet til du tar fristende, deilige, nystekte muffins ut av ovnen.

Les også: Fyll huset med godlukt: Baker krydderbrød

Les også: Slik baker du perfekte brownies

Hvorfor skal du bake dem selv?

Jeg ser ofte muffins i butikkene. Ferdigmuffins er gjerne singelpakket i plast og har tilsynelatende ikke utløpsdato. Dersom du stoler på at konserveringsmiddelindustrien vil deg godt og gjør at du varer lenger, kan du fortsette å kjøpe dem (dersom du liker dem).

Når du baker dem selv vet du i alle fall hva som er i dem:

  • smør
  • egg
  • sukker
  • hvetemel
  • bakepulver
  • salt
  • kakao
  • vaniljesukker
  • melk
  • kokesjokolade

Sjokoladebiter

Jeg liker at det er sjokoladebiter i mine muffins. Det gjør jeg simpelthen ved å putte i sjokoladebitene når jeg har røren i formen. Om du vil være helt sikker på at sjokoladen ikke bare smelter og blander seg med resten av muffinsen kan du fryse sjokoladen før du begynner (men det pleier å gå greit med kjøleskapskald sjokolade, altså!).

Dersom noen har forslag og idéer til hvordan man kan gjøre sjokolademuffinsen enda bedre, så ikke nøl med å bruke kommentarfeltet nedenfor!

Her er oppskriften!

Erik Hannemann

Sjokolademuffins

Sjokolademuffins er sjef - morgen og kveld. Her kommer en lettvint oppskrift på herlighetene.

Ingredienser:

100 g smør

2 stk egg

2 dl sukker

4 dl hvetemel

1,5 ts bakepulver

1 ts salt

3 ss kakao

2 ts vaniljesukker

1 dl melk

100 g kokesjokolade, lys

Høyde (px): Bredde (px):

Christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!