Slik lager du rømmesild
Det er ikke vanskelig å tjuvstarte på jula.

Det er bare å innse at jula er over oss. Hele Norge har forlengst sett de første snøfnuggene. Og de som ikke har begynt å tenke på julekalenderen begynner å få dårlig tid.
For meg er det litt tidlig med ribbe (ikke for deg? Her er er super-oppskriften). Og pinnekjøtt, for eksempel. Men, førjulstida er full av andre godsaker man kan lage.
Gravlaks og rømmesild er med på å forsterke førjulsstemningen uten å ta fra den magien - som en kjip ribbe på fredagskvelden kan gjøre.
Enkelt
Jeg har begynt å se hvor enkle mange av juleoppskriftene er. Jeg demonstrerte her om dagen at det tar mindre enn et minutt å lage gravlaks og at man kan lage pinnekjøtt i boden.
Rømmesild kommer også inn under kategorien "latterlig enkle juleoppskrifter". Særlig fordi vi kjøper sildefileten ferdig saltet og utvannet på boks (den vanligste typen heter Carlo og finnes i store, gule bokser på gode supermarkeder).
Det er ikke så mange måter å gjøre dette på. Min metode er på ingen måte original, men så er det heller ikke det man er ute etter når det er jul. Blander du majones, rømme, gressløk og sild har du kommet veldig langt. Jeg pleier å smake til med litt sitronsaft for sikkerhetsskyld. Pepperet kverner jeg heller frisk på når jeg skal spise det.
Oppskriften finner du nedenfor! Jeg håper silda setter deg i julestemning.
Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook
Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her
Les også:
Endelig: Verdens beste kjøttboller
Snickerskake: Bedre enn snickers...
Matlaging: Unngå de vanligste feilene
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!