Skal jeg være ærlig? Det er litt for tidlig for ribbe.

Javisst, jeg har allerede laget pinnekjøtt med verdens beste kålrabistappe og multekrem, men ribbe? Nei. Ikke ennå.

Det vil si: Jeg har ikke laget ribba slik jeg skal lage den på julaften (her er Hellstrøms klassiske oppskrift).

På julaften er det strenge, tunge konvensjoner som regjerer. Du skal ikke gjøre mange fiksfakserier med maten før du blir bannlyst fra kjøkkenet.

Så derfor: Skal du eksperiementere med julematen, må du gjøre det nå. Og siden kjedene slåss om hvem som skal gi bort ribba er det ikke et økonomiske spørsmål.

Gå til Asia

For å være helt sikker på at ribba ikke er i nærheten av julekveldribba går vi til Asia. Der henter vi soyaolje, ingefær, hvitløk og honning. Det er ikke verre enn at jeg rører disse ingrediensene sammen og smører på toppen av ribba mot slutten av steketiden.

Vips! Så er ribba penslet til det ugjenkjennelige.

Oppskriften finner du nedenfor!

Er det andre som har forslag til variasjoner på ribba? Ikke nøl med å bruke kommentarfeltet nedenfor.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Twitter eller Facebook (Vi har runda 2000! Klarer vi 2500 før helgen?)

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

Les også:

Endelig: Verdens beste kjøttboller

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Slik lager du perfekt ribbe

Matlaging: Unngå de vanligste feilene

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Ribbe med honning og soya

Dette er ribba for den som ikke kan vente. Derfor er den litt annerledes.

Ingredienser:

3 kg tynn ribbe (vanlig ribbe)

1 dl soyasaus

3 ss honning

1 ss fersk, revet ingefær

5 fedd hvitløk

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!