Det er bare å innse at jula er over oss. Hele Norge har forlengst sett de første snøfnuggene. Og de som ikke har begynt å tenke på julekalenderen begynner å få dårlig tid.

For meg er det litt tidlig med ribbe (ikke for deg? Her er er super-oppskriften). Og pinnekjøtt, for eksempel. Men, førjulstida er full av andre godsaker man kan lage.

Gravlaks og rømmesild er med på å forsterke førjulsstemningen uten å ta fra den magien - som en kjip ribbe på fredagskvelden kan gjøre.

Enkelt

Jeg har begynt å se hvor enkle mange av juleoppskriftene er. Jeg demonstrerte her om dagen at det tar mindre enn et minutt å lage gravlaks og at man kan lage pinnekjøtt i boden.

Rømmesild kommer også inn under kategorien "latterlig enkle juleoppskrifter". Særlig fordi vi kjøper sildefileten ferdig saltet og utvannet på boks (den vanligste typen heter Carlo og finnes i store, gule bokser på gode supermarkeder).

Det er ikke så mange måter å gjøre dette på. Min metode er på ingen måte original, men så er det heller ikke det man er ute etter når det er jul. Blander du majones, rømme, gressløk og sild har du kommet veldig langt. Jeg pleier å smake til med litt sitronsaft for sikkerhetsskyld. Pepperet kverner jeg heller frisk på når jeg skal spise det.

Oppskriften finner du nedenfor! Jeg håper silda setter deg i julestemning.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Twitter eller Facebook (Vi har runda 2000! Klarer vi å doble igjen?)

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

Les også:

Endelig: Verdens beste kjøttboller

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Slik lager du perfekt ribbe

Matlaging: Unngå de vanligste feilene

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Christopher Sjuve

Rømmesild

Det er lett å lage. Og det blir ikke jul uten.

Ingredienser:

2 stk sild

1,5 dl rømme

1,5 dl majones

2 ss gressløk

0,5 stk sitron

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!