Egg er en utrolig bra råvare som kan brukes til omtrent alt - fra aioli og bearnaise til kaker og vafler (med denne oppskriften blir vaflene perfekt).

Med hjelp fra Herr Bacon har det vist seg at egg til og med klarer å kurere fyllesyke.

Kjapp og god omelett

Oppskriften jeg nå skal vise dere har jeg lært av min mor, og er den jeg oftest lager meg når jeg får lyst på omelett til frokost, lunsj eller kvelds.

Jeg må advare om at oppskriften ikke er revolusjonerende på annet vis enn at den er uhyre kjapp å lage og at resultatet smaker som en omelett skal smake.

Om du skal imponere på kjøkkenet så gå heller løs på denne retten med rødbeter (den vil garantert skape furore rundt bordet!).

Det skal gå kjapt

Hele greia med denne omeletten er at det skal gå kjapt og smake godt.

For å oppnå dette bruker jeg kun ett egg og høy varme.

På under ett minutt er omeletten klar, men om flere enn meg skal ha mat må jeg gjøre som med pannekakene og steke flere runder (klikk her og du vil garantert få noen nye ideer til hva pannekaker kan fylles med).

Varier fyllet

Allerede med ett egg, litt salt og et par skiver gulost smaker dette fortreffelig, men du kan også fylle på med flere ingredienser du synes er gode i en omelett.

Bruk da ingredienser som ikke trenger noe særlig varmebehandling. Jeg går som oftest bare for noen kvaster timian eller en blanding av finhakket chili, vårløk og koriander.

Her er en liste med forslag til godt omelettfyll:

  • Timian
  • Chili
  • Dill
  • Koriander
  • Gressløk
  • Tomat
  • Spekeskinke
  • Skinke
  • Vårløk
  • Pepper

Skriv gjerne i kommentarfeltet hva du liker å fylle din omelett med!

Fikk du lyst på omelett til middag isteden? Da kan du jo teste ut denne middagsomeletten.

Les også:

Tre forslag til en rask middag

Dobbelt så fort som pasta

Slik lager du kyllingsalat

Dette gjør barna mindre kresne

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Ett-minutts-omelett

Dette er den kjappeste måten å lage en omelett.

Til 1 porsjon:

1 stk egg

2 skiver ost

salt

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!