POSJERT EGG: Er ikke så vanskelig å lage som man skulle tro.

POSJERT EGG: Er ikke så vanskelig å lage som man skulle tro. © Foto: Håvard Egge

Carbonara=

Bacon © Foto: Erik Hannemann

Det er dagen derpå.

Og mange er mer redusert enn det selv en god saus ville satt pris på.

Mat mot fyllesyke

Tidligere har vi skrevet om mat mot fyllesyke og foreslått disse tre tingene som funker dagen derpå.

Vi har enda et forslag til kur - denne gang forsøker vi med egg benedict.

Egg benedict

Egg benedict er opprinnelig en halv engelsk muffins med sautert skinke eller stekt bacon, toppet med et posjert egg og hollandaise.

Kan du ikke posjere egg? Vet du ikke hva hollandaise er? Ingen grunn til å gå glipp av denne dekadente klassikeren av den grunn. Du får vite alt her.

Engelsk muffins er ikke det mest tilgjengelige, så jeg bruker ristet loff eller landbrød når jeg skal lage egg benedict.

Å posjere egg er ikke så vanskelig som en skulle tro - sånn gjør du det.

Bacon kan alle steke. I hvertfall liker folk å tro det. Slik får du baconet sprøtt. Det er faktisk bare nødvenidg å snu det en gang under steking.

Hjemmelaget hollandaise må også til for at det skal bli egg benedict. Her får du en innføring i hvordan hollandaisesaus lages fra scratch.

Om du lærer deg disse teknikkene, så er dette en overkommelig jobb. Det er likevel på sin plass å slå seg på brystet når du er i land, for det er en utfordring å få det til.

Et hjelpetriks: Det er lurt å posjere eggene dagen i forveien. Slik at det blir mindre å holde styr på.

Drikk et glass appelsinjus eller bland deg en smoothie, så er formen forhåpentlig på bedringens vei.

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!