Mitt forhold til pannekaker er komplisert. Da jeg vokste opp var pannekakene årsaken til at jeg ikke følte meg som andre unger.

Alle barna i gata lyste opp når de fikk høre at det var pannekaker til middag. Selv ble jeg nedfor og skuffet. Hvor er potetene? Og sausen?

Les også: Den perfekte vaffeloppskriften

Les også: Tomatsausen blir best slik

Hvordan lage pannekaker?=

PANNEKAKER: Pannekaker kan bli godt med riktig fyll. © Crestock

Mitt dårlige forhold til pannekaker har forfulgt meg. Jeg har laget svært lite pannekaker i mitt liv. Men, når en familie plutselig får snakkende barn endrer alt seg. Også pannekakepolitikken.

En småbarnsfar må lage pannekaker. Samfunnet krever det av deg.

Når pannekaker serveres med syltetøy (altoverskyggende vanligste) strømmer de dårlige minnene på igjen. Det gjør meg overraskende lite at unger spiser pannekaker med søtsaker på, men selv kan jeg ikke fordra å spise dessert til middag.

Derfor har jeg bestemt meg for å hamre ut en ny strategi. Pannekakene har kommet for å bli, men tilbehøret kan jeg gjøre noe med. Jeg skal pinadø revolusjonere det søte pannekakeregimet som regjerer.

Nye ideer til pannekakene

Jeg har begynt å samle ideer til hva jeg kan ha på pannekakene. Å tenke utenfor sukkerboksen er frigjørende. Det er forbløffende enkelt å komme på nye ideer. Utfordringen er at alternativet må lages i én stekepanne (ellers forsvinner poenget med at det skal være enkelt, synes jeg).

Nedenfor er de ideene jeg har så langt. Jeg oppfordrer sterkt til å bruke kommentarfeltet nedenfor. Skriv inn dine pannekakeideer der og del dem alle som er glad i mat.

Jeg har tatt med noen søte ideer også. For ordens skyld: De er til dessert.

Gode ideer til pannekakefyll:

Stekt løk og pølsebiter

Smøreost og hakket basilikum eller timian

Bacon og purre

Tomatskiver og parmesan

Fetaost og oliven

Avocado og reker

Soltørkede tomater og smøreost

Gourmetpannekaker:

Pesto og stekt kylling

Stekt sjalottløtløk, estragon, crème fraîche og sjøkrepshaler

Kremost og røyket laks

Hakket parma- eller serranoskinke med nyrevet parmesan

PANNEKAKER: De er nydelig som dessert med søtt fyll.

Søte ideer til pannekakene:

Banan og kanel

Sukker og sitron

Epler og kanel - melis

Nugatti og skiver av banan

Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!