Det forundrer meg at det ikke har tatt helt av ennå. Couscous er så enkelt og går så fort å lage at det kan redde deg ut av tidsklemma.

Couscous er gryn av durumhvete. Det er veldig populært i hele Nord-Afrika, men er i ferd med å erobre hele verden. Det er ikke rart, så enkelt og raskt som det er å lage. Nemlig: kok opp dobbelt så mye vann som couscous, la det svelle i noen minutter. Ferdig.

Du kan smaksette det med alt mulig. Det enkleste er noen spiseskjeer olivenolje og en skvis med sitron eller lime. Du kan også vende inn smør.

Couscous tar veldig lett til seg smak. Smak til med litt koriander, cayenne, kumin og vips så fyller du rommet med eksotiske dufter.

Nedenfor finner du tre oppskrifter på couscous. Kos deg med couscous!

Kim Holthe

Kylling- og couscoussalat med urter

Her er en enkel kyllingsalat med couscous. Couscous går omtrent dobbelt så fort som pasta.

Til 4 porsjoner:

4 stk kyllingfilet

smør, til steking

salt og nykvernet pepper

350 g couscous

1 ss smør

1 bokser cherrytomat

50 g spinat, frisk

mynte, frisk

koriander, fersk

2 ss store kapers

1 stk sitron, saft og revet skall

2 fedd hvitløk

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):

Lam med couscous

Til 4 porsjoner:

2 ss olivenolje

500 g lammekjøtt, benfritt

9 dl vann

2 stk hakket løk

2 fedd hakket hvitløk

1 g safran

1 ts kanel

0,5 ts paprikapulver

1 stk rød chili, finhakket

0,5 ts ingefær, malt

250 g gulrot i staver

250 g kålrot i staver

500 g kokt couscous

1 stk squash i staver

250 g kokte hvite bønner

1 bt koriander

salt

pepper

Høyde (px): Bredde (px):

Grillede grønnsaker på marokkansk vis

Til 4 porsjoner:

1 stk aubergine

2 stk squash

1 stk paprika, rød

1 stk paprika, gul

1 stk butternut- gresskar

2 stk rødløk

1 dl olivenolje

6 stk plomme tomat, flådd og grovhakket

1 klype safrantråder

0,5 ts sukker

3 ss chilisaus (harissa)

1 bokser hermetiske kikerter, skylt og avrent

3 ss hakket, frisk koriander

3 ss hakket, frisk mynte

4,5 dl grønnsaksbuljong

salt

pepper, sort og nykvernet

olje til pensling

350 g couscous

100 g smør, smeltet

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!