Rask mat
Dobbelt så fort som pasta
Kos med couscous: Med denne ingrediensen i skuffen går det fort å lage mat.
Det forundrer meg at det ikke har tatt helt av ennå. Couscous er så enkelt og går så fort å lage at det kan redde deg ut av tidsklemma.
Couscous er gryn av durumhvete. Det er veldig populært i hele Nord-Afrika, men er i ferd med å erobre hele verden. Det er ikke rart, så enkelt og raskt som det er å lage. Nemlig: kok opp dobbelt så mye vann som couscous, la det svelle i noen minutter. Ferdig.
Du kan smaksette det med alt mulig. Det enkleste er noen spiseskjeer olivenolje og en skvis med sitron eller lime. Du kan også vende inn smør.
Couscous tar veldig lett til seg smak. Smak til med litt koriander, cayenne, kumin og vips så fyller du rommet med eksotiske dufter.
Nedenfor finner du tre oppskrifter på couscous. Kos deg med couscous!
Kylling- og couscoussalat med urter
Her er en enkel kyllingsalat med couscous. Couscous går omtrent dobbelt så fort som pasta.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
4 stk Kyllingfilet
Smør, til steking
Salt og nykvernet pepper
350 g Couscous
1 ss Smør
1 bokser Cherrytomat
50 g Spinat, frisk
Mynte, frisk
Koriander, fersk
2 ss Kapers
1 stk Sitron, saft og revet skall
2 fedd Hvitløk
Olivenolje
Lam med couscous
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
2 ss Olivenolje
500 g Lammekjøtt, benfritt
9 dl Vann
2 stk Løk
2 fedd Hvitløk
1 g Safran
1 ts Kanel
0.5 ts Paprikapulver
1 stk Rød chili, finhakket
0.5 ts Ingefær, malt
250 g Gulrot
250 g Kålrot
500 g Couscous
1 stk Squash
250 g Bønner
1 bt Koriander
Salt
Pepper
Grillede grønnsaker på marokkansk vis
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
1 stk Aubergine
2 stk Squash
1 stk Paprika, rød
1 stk Paprika, gul
1 stk Gresskar
2 stk Rødløk
1 dl Olivenolje
6 stk Tomat
1 klype Safrantråder
0.5 ts Sukker
3 ss Chilisaus
1 bokser Kikerter
3 ss Koriander
3 ss Mynte
4.5 dl Grønnsaksbuljong
Salt
Pepper, sort og nykvernet
Olje til pensling
350 g Couscous
100 g Smør, smeltet
Denne saken ble første gang publisert 12/01 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.