Alle burde prøve å lage sin egen mysli. Det er både gøy og smaker fantastisk.

Mange vil dessuten bli overrasket over hvor lite jobb som kreves for å få et godt resultat.

Les også: En hel uke med salater

Les også: Slik kurerer du fyllesyke

Lag din egen mysli

Når det kommer til frokostblandinger finnes det uendelige variasjonsmuligheter. Akkurat derfor bør du lage din helt egne miks med det du liker best.

Om du ikke har tid eller orker å lage din egen mysli har vi akkurat testet de sunneste ferdigmysliene som er å få kjøpt i butikken.

Er det første gang du skal lage mysli anbefaler jeg at du lager min versjon først. Eventuelt en med noenlunde samme blandingsforhold som den jeg har laget (oppskriften finner du under). Så kan du med utgangspunkt i den variere med det du ønsker.

Her er en liste over noen av godsakene du kan slenge i din langpanne:

  • Havregryn
  • Havrekli
  • Soyaflak
  • Rugflak
  • Dinkelflak
  • Linfrø
  • Solsikkefrø
  • Gresskarkjerner
  • Mandler
  • Hasselnøtter
  • Valnøtter
  • Tørkede tranebær
  • Tørkede blåbær
  • Tørket aprikos
  • Tørket ananas
  • Kokosmasse
  • Lønnesirup
  • Honning
  • Sukker
  • Olje
  • Vann

Helgefrokost

Her er det nok å ta av, og det finnes mye mer. Spørsmålet er hvor sunn du vil at frokostblandingen skal være. Jeg lager gjerne sunne varianter som gir en god start på dagen, men de med litt sukker, honning eller lønnesirup i synes jeg er aller best på smak.

Jeg liker å lage en dekadente mysli slik beskrevet i oppskriften under. Den legger jeg på glass hvor den holder en uke eller to.

Da kan jeg når helgen kommer dekke bordet med mysli og gresk yoghurt (10 % fett), gjerne med litt ekstra honning i.

Skal jeg gjøre det komplett plusser jeg på med nypresset appelsinjus, perfekt eggerøre, skikkelig sprøtt bacon, noen skiver med tomat og godt brød som et av disse, samt en perfekt kaffe på presskanna.

Les også:

Supereplekaka lager du slik

Slik lager du spagetti carbonara

Baconet blir sprøest om du steker det slik

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Mysli

Denne kan varieres i det uendelige med andre frø, flak, nøtter og tørket frukt. En hit på frokostbordet.

Ingredienser:

125 g rug flak

125 g havregryn

50 g gresskar kjernefrø

50 g kokosmasse

50 g valnøtter

50 g mandel, helst skåldede

2 ss demerara sukker

4 ss mild honning som for eks akasiehonning

4 ss olje, nøytral

100 g rosiner

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!