Det er The Pains Of Being Pure At Heart-konsert. Saldoen viser kun 500 kroner, og det er en uke til studielånet tikker inn på kontoen.

Hva gjør en fornuftig student?

Han drar på konsert.

Og det gjør han selvfølgelig rett i, men mat må han likevel ha.

Les også: Slik blir pastaen morsom igjen

Les også: Fem billige hverdagsmiddager

De gode smakene feires

Hva er så redningen til studenten som lever i trange studentkollektiv eller hybler med dårlig utstyrte kjøkken, har lite tid til å lage mat fra bunnen av og har brukt opp store deler av studentbudsjettet på å leve?

Jo, spagetti med hvitløk, chili, olje og persille.

Skeptisk? Det er du ikke etter å ha smakt denne klassikeren for det er virkelig supergodt!

Her feires de gode smakene på enklest mulig vis. Med andre ord essensen i det italienske kjøkken, og en hemmelighet studentene egentlig ikke bør få ha for seg selv.

Femten stressfrie minutter

I tillegg til å være billig, må dette være en av de letteste middagene å stelle i stand.

Har du det ofte travelt? Her er ti andre raske middager.

Spagettien koker du jo på få minutter. Koker du pastaen riktig?

Samtidig som pastaen koker skal du kun steke hvitløk og chili i kaldpresset olivenolje før pastaen blandes i og drysses med finhakket persille.

På under femten stressfrie minutter har du en smakfull middag med kun fem ingredienser (her har du flere middager med bare fem ingredienser).

Slik kan du i teorien lage middag en hel uke til under hundrelappen. Altså en livreddende oppskrift å ha på repertoaret.

Suppler gjerne

Ernæringsmessig skal det være sagt at dette ikke er i nærheten av et ønskelig kosthold. En hel uke med spagetti hver dag er garantert ikke spesielt livgivende eller prestasjonsfremmende, men det smaker i det minste godt.

Utvid gjerne og eksperimenter med det du har av ingredienser. Tomater, reker, stekt sopp eller scampi er kanskje godt å supplere med? Prøv deg fram, men lov å smake den først slik oppskriften viser for å forstå at enkelhet og rene smaker kan være helt genialt.

En god salat og litt godt brød eller denne focacciaen til vil naturligvis også gjøre susen. For ikke å snakke om et glass italiensk vin som smaker godt til.

Les også:

Tre forslag til en rask middag

Dobbelt så fort som pasta

Slik lager du kyllingsalat

Dette gjør barna mindre kresne

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Spagetti med hvitløk og chili

Enkelt er best i dette tilfellet.

Til 2 porsjoner:

3 fedd hvitløk

1 stk chili, eller etter smak

3 ss olivenolje, extra virgin

2 kvast bladpersille

250 g spagetti

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!