Annonse

Oppskrift på vaffe

SKRIV UT: Har du lyst til å skrive ut oppskriften og henge den på kjøleskapet? Se linken nederst i saken.

img Del på Facebook



Oppskriften under er litt komplisert og der ikke sikkert du har alle ingrediensene: Her finner du en enklere variant.

Vafler er som regel godt. MEN: Vafler kan være helt superdupergodt.

Og her er oppskriften på hvordan du får dét til. Og den er så god at den kommer til å vekke oppsikt i de fleste vaffelmiljøer i landet.

Det finnes to overraskende, for noen, ingredienser i denne oppskriften på vafler.

Den ene er natron og den andre er skummet kulturmelk. Og det er ikke tilfeldig.

Det som nemlig skjer når natron og skummet melk får opptre i samme oppskrift er at vaflene blir sprø og deilige.

De to omelettreglene

Her er helgens 3-retters!

Perfekte brownies

Perfekt pizzabunn

Her er oppskriften. Vil du ha den på kjøleskapet? Klikk på linken, print ut, klipp ut og heng opp!

Erik Hannemann

Den perfekte vaffeloppskriften

Du trenger ikke lete lenger. Her er den perfekte vaffeloppskriften. Vafler blir aldri det samme igjen etter at du har smakt disse. Oppskriften holder til 10-12 plater.

45 min

Til 4 porsjoner

2 stk egg

1,5 dl sukker

3 dl kulturmelk, skummet

3,5 dl helmelk

350 g hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts natron

1 ts vaniljesukker

1 ts kardemomme

150 g smør, smeltet

Fremgangsmåte

Knekk eggene i en bolle. Ha i skummet kulturmelk og melk. Sikt inn melet og har i resten av ingredinsene og bland godt. La det stå 5-10 minutter. Pensle vaffeljernet godt med smør. Stek vaflene til de er gylne. Server gjerne med rømme og syltetøy eller ost og eventuelt smør.

Oppskirften er hentet fra: Klikk.no | Kokk: Innbygg Se flere Skriv ut
Høyde (px): Bredde (px):

Engelsk versjon (beta): The perfect Waffle recipe

Christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!

Vin og øl til pinnekjøtt 2014

Vin og øl til pinnekjøtt

Pinnekjøtt kan være bare saltet, men også saltet og røykt. Det krever litt forskjellig drikke, og vi anbefaler både øl og vin.