Det første jeg gjorde da jeg kom tilbake den lille, spanske byen var å bestille lunsj. Mange uker før vi reiste hadde jeg bestemt meg for den deilige paellaen de serverer på strandbaren (oppskriften er her).

Det var også avgjort at det ble lammelår til middag. Litt lenger oppe i byen serverer de nemlig fabelaktige lår som er så små at du spiser ett alene. Da blir du riktignok mett, men ikke verre enn at du orker dessert, en herlig crema catalana... (dessertoppskriften finner du her).

Når du har spist de beste tapasene, fått en nydelig gjensmak med aiolien og er forsynt vin (her er de beste spanske på papp) løfter du blikket og ser etter nye smaker.

Når begynner moroa. Å utorske de nye stedene er alltid høydepunktet. Javisst kan det hende at det blir noen bomskudd, men sjansen er også tilstede for at du plutselig, uten forvarsel, sitter med en himmelsk mandelsuppe som du ikke har smakt maken til.

Det var nettopp det som skjedde denne gangen. - Mandelsuppe?, tenker du? Vil ikke det smake litt marsipan?

Jo, det gjør det faktisk. Men ikke så mye at det virker for fremmed.

Jeg må anbefale denne suppa på det sterkeste - oppskriften finner du nedenfor!

PS Vil du vinne en tur for to Italia? Send inn en lammeoppskrit på via Facebook

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

Les også:

Lag deg en meksikansk helaften

Ti middager på ti minutter

Indisk mat du lager selv

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

.



Erik Hannemann

Mandelsuppe

Det høres rart ut, men mandelsuppe er en herlig, spansk spesialitet.

Til 2 porsjoner:

3 ss olivenolje

100 g mandler, uten skall

3 skiver brød av tørt brød

persille

2 fedd hvitløk

noen safran tråder

salt og nykvernet pepper

1 ts sherry eddik (eller annen eddik)

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!