Testpanel og metodikk

I testpanelet satt Robert Lie og Mads Kleppe. Lie er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere. Han er daglig leder av Restaurant Grefsenkollen.

Kleppe jobber til daglig på NOMA (København). Han har sølv fra årets NM og har fast plass på vinkelnerlandslaget.

Testmetodikk

Alle produktene ble smakt blindt, det vil si at testpanelet ikke visste hvilke produkter som var med i testen. Produktene ble gitt poeng på 100-poengskalaen, hvor 100 er best. Det er ikke tatt hensyn til pris ved poenggivningen.

Nordmenn elsker spania og spansk rødvin. Vi har testet de ti mest solgte spanske rødvinene på polet. Aller mest solgt er El Copero. Dette er rødvinen som kom desidert dårligst ut i vår test med bare 74 poeng. Testvinneren Marques de Monistrol er ti kroner billigere og får hele 83 poeng. Det er like mange poeng men femti kroner billigere enn Cantina Rossa som var den beste rødvinen på papp fra Italia.

Share

Det var også interessant å se at våre to testere var svært uenige i kvaliteten på legandariske Amigo. I fjor fikk vinen 73 poeng av oss. Men i år landet den på 76. Årsaken var at en av våre to testere ga den hele 80 poeng. Det er ikke galt for en av polets aller billigste rødviner.

Se også våre ferske tester av pappvin fra Italia og pappvin fra Frankrike.

De aller fleste rødvinene i denne testen passer utmerket til lammelår, men fungerer også helt fint uten mat.

Her finner du tester av flere pappviner.

Les også:

Slik smelter du sjokolade

Slik lager du perfekte brownies

Supereplekaka lager du slik

Slik lager du kryddersmør

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!