REMULADE: Fiskepinner digger remulade

REMULADE: Fiskepinner digger remulade © Håvard Egge

Oppskrift på remulade

Sausen som fiskepinnene må ha

Heldigvis tar den bare ti minutter å lage.

Klarer du å lage majones så klarer du å lage remulade.

Om du ikke kan å lage majones, så er det jammen på tide at du lærer deg grunnprinsippene (og får med deg hvordan aioli lages i samme slengen).

Mye å velge i

For remulade er enkelt og greit majones blandet med en god del godt.

Mest vanlig er det å lage den av sennep, kapers, sylteagurk, ansjos og urter.

Det finnes de som er strenge på hva remuladen skal inneholde, men jeg synes folk bør få lage den blandingen de liker (selv om sausen da fort kan ende opp med å skifte navn til for eksempel gribiche eller tartar).

Her er en liste med forslag til ingredienser:

  • Sylteagurk
  • Sitronsaft
  • Kapers
  • Ansjos
  • Rømme
  • Persille
  • Kjørvel
  • Estragon
  • Gressløk
  • Dill
  • Eddik
  • Sennep
  • Hardkokte egg
  • Sjalottløk
  • Vårløk

Enkelt funker

Jeg pleier som oftest å lage min remulade ganske enkelt med kun litt sitron, bladpersille, dijonsennep og kapers.

Vil du ha det enda enklere? For en stund siden viste Sjuve fram sin forenklede saus remulade med kun to ingredienser.

Og remulade er populært. Fiskepinnene elsker i hvert fall en raus dose.

Det samme gjør fiskekakene, seibiffen, for ikke å snakke om roastbiffen.

En annen ting som er sikkert er at har du først pisket din egen remulade vil du raskt glemme at den er å få kjøpt ferdiglaget på butikken.

Les også:

Saus til asparges

Slik steker du egg

Slik lager du eggerøre

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

FORRETT MED AVOCADO: Her kommer en forrett med avocado og røkelaks. Se videoen så ser du hvor enkelt det er å lage den!=

Forretten som er like god som den er enkel

Den enkle forretten tar 30 sekunder.

Å SKRELLE EN AVOCADO: Det skal være lett å skrelle en avocado. Se her på dette trikset bare!=

Sjekk hvordan avocado bør skrelles

Hæ? Du skreller den vel ikke på gamlemåten?

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

artikkel bilde

- Dette skjer dessverre noen ganger og er helt uakseptabelt!

Ekspertenes råd: 10 ting du aldri skal gjøre som bryllupsgjest.

artikkel bilde

Med feil sko får ungene kalde og våte føtter

Vi har testet ni vintersko for barn.

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør (konst.):

    Andreas H. Carlsen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

- Dette baconet burde ikke vært salgsvare

Testpanelet råder deg til å styre unna en av disse.

Tre ting du absolutt ikke må gjøre neste gang du spiser ute

Du gjør vel ikke dette når du spiser på restaurant?

Sjekk hvordan avocado bør skrelles

Hæ? Du skreller den vel ikke på gamlemåten?