Annonse

Klarer du å lage majones så klarer du å lage remulade.

Om du ikke kan å lage majones, så er det jammen på tide at du lærer deg grunnprinsippene (og får med deg hvordan aioli lages i samme slengen).

Mye å velge i

For remulade er enkelt og greit majones blandet med en god del godt.

Mest vanlig er det å lage den av sennep, kapers, sylteagurk, ansjos og urter.

Det finnes de som er strenge på hva remuladen skal inneholde, men jeg synes folk bør få lage den blandingen de liker (selv om sausen da fort kan ende opp med å skifte navn til for eksempel gribiche eller tartar).

Her er en liste med forslag til ingredienser:

  • Sylteagurk
  • Sitronsaft
  • Kapers
  • Ansjos
  • Rømme
  • Persille
  • Kjørvel
  • Estragon
  • Gressløk
  • Dill
  • Eddik
  • Sennep
  • Hardkokte egg
  • Sjalottløk
  • Vårløk

Enkelt funker

Jeg pleier som oftest å lage min remulade ganske enkelt med kun litt sitron, bladpersille, dijonsennep og kapers.

Vil du ha det enda enklere? For en stund siden viste Sjuve fram sin forenklede saus remulade med kun to ingredienser.

Og remulade er populært. Fiskepinnene elsker i hvert fall en raus dose.

Det samme gjør fiskekakene, seibiffen, for ikke å snakke om roastbiffen.

En annen ting som er sikkert er at har du først pisket din egen remulade vil du raskt glemme at den er å få kjøpt ferdiglaget på butikken.

Les også:

Saus til asparges

Slik steker du egg

Slik lager du eggerøre

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Remulade

Majones med mye godt i. Varier gjerne med egne påfunn.

10 min

2 stk eggeplomme

2 ts dijonsennep

2 dl olje, nøytral

2 ts epleeddik(kan sløyfes)

2 ss kapers

2 kvast bladpersilleeller mer

sitronsaft

nykvernethvit pepper(kan sløyfes)

sukker/mild honning (kan sløyfes)

salt

Fremgangsmåte

Lag majones: Romtemperer eggeplommer og sennep. Bland det så godt med en ballongvisp. Tilsett noen dråper om gangen med oljen samtidig som du pisker godt. Etterhvert kan du helle resten av oljen i en tynn stråle mens du pisker.

Hell i eddik, så litt og litt lunkent vann, under pisking til du har ønsket konsistens på majonesen. Tilsett en klype eller to med salt.

Skyll kapers. Hakk den opp i små biter og bland i majonesen.

Finhakk bladpersillen og tilsett.

Smak til remuladen med hvit pepper, sitronsaft, honning/sukker og salt.

Høyde (px): Bredde (px):

Kommentarer

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre.

christopher Sjuve

christopher Sjuveredaktør mat

Vi setter stor pris på kommentarer og inspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!