REMULADE: Fiskepinner digger remulade

REMULADE: Fiskepinner digger remulade © Håvard Egge

Oppskrift på remulade

Sausen som fiskepinnene må ha

Heldigvis tar den bare ti minutter å lage.

Klarer du å lage majones så klarer du å lage remulade.

Om du ikke kan å lage majones, så er det jammen på tide at du lærer deg grunnprinsippene (og får med deg hvordan aioli lages i samme slengen).

Mye å velge i

For remulade er enkelt og greit majones blandet med en god del godt.

Mest vanlig er det å lage den av sennep, kapers, sylteagurk, ansjos og urter.

Det finnes de som er strenge på hva remuladen skal inneholde, men jeg synes folk bør få lage den blandingen de liker (selv om sausen da fort kan ende opp med å skifte navn til for eksempel gribiche eller tartar).

Her er en liste med forslag til ingredienser:

  • Sylteagurk
  • Sitronsaft
  • Kapers
  • Ansjos
  • Rømme
  • Persille
  • Kjørvel
  • Estragon
  • Gressløk
  • Dill
  • Eddik
  • Sennep
  • Hardkokte egg
  • Sjalottløk
  • Vårløk

Enkelt funker

Jeg pleier som oftest å lage min remulade ganske enkelt med kun litt sitron, bladpersille, dijonsennep og kapers.

Vil du ha det enda enklere? For en stund siden viste Sjuve fram sin forenklede saus remulade med kun to ingredienser.

Og remulade er populært. Fiskepinnene elsker i hvert fall en raus dose.

Det samme gjør fiskekakene, seibiffen, for ikke å snakke om roastbiffen.

En annen ting som er sikkert er at har du først pisket din egen remulade vil du raskt glemme at den er å få kjøpt ferdiglaget på butikken.

Les også:

Saus til asparges

Slik steker du egg

Slik lager du eggerøre

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

OPPSKRIFT PÅ PYTT I PANNE: Du trenger ikke oppskrift, men kanskje noen ideer?=

Godbiter for hele uka

De blir glade de som får dette til middag.

CHILI: Pølse med chili con carne kan kanskje bli en ny favoritt?

Slik kan du gjøre pølsa bedre

Gjør pølsa litt mer spennende med disse toppingene.

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Dette er en skikkelig versting

Og da mener vi ikke karbohydratene.

artikkel bilde

For å få denne ren trengte vi to ting. Klarer du å gjette hva?

Sjekk hva du kan om flekkfjerning med denne quizen.

artikkel bilde

Er du smartere enn en skoleelev?

Husker du noe av pensum fra da du gikk på skolen?

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Spis godt for 25 kroner dagen

Vi har laget en superbillig middagsmeny til deg.

Dette må du kunne for at woken ikke skal bli gryterett

Lær deg hvordan du forbereder wokingen best.