REMULADE: Fiskepinner digger remulade

REMULADE: Fiskepinner digger remulade © Håvard Egge

Oppskrift på remulade

Sausen som fiskepinnene må ha

Heldigvis tar den bare ti minutter å lage.

Klarer du å lage majones så klarer du å lage remulade.

Om du ikke kan å lage majones, så er det jammen på tide at du lærer deg grunnprinsippene (og får med deg hvordan aioli lages i samme slengen).

Mye å velge i

For remulade er enkelt og greit majones blandet med en god del godt.

Mest vanlig er det å lage den av sennep, kapers, sylteagurk, ansjos og urter.

Det finnes de som er strenge på hva remuladen skal inneholde, men jeg synes folk bør få lage den blandingen de liker (selv om sausen da fort kan ende opp med å skifte navn til for eksempel gribiche eller tartar).

Her er en liste med forslag til ingredienser:

  • Sylteagurk
  • Sitronsaft
  • Kapers
  • Ansjos
  • Rømme
  • Persille
  • Kjørvel
  • Estragon
  • Gressløk
  • Dill
  • Eddik
  • Sennep
  • Hardkokte egg
  • Sjalottløk
  • Vårløk

Enkelt funker

Jeg pleier som oftest å lage min remulade ganske enkelt med kun litt sitron, bladpersille, dijonsennep og kapers.

Vil du ha det enda enklere? For en stund siden viste Sjuve fram sin forenklede saus remulade med kun to ingredienser.

Og remulade er populært. Fiskepinnene elsker i hvert fall en raus dose.

Det samme gjør fiskekakene, seibiffen, for ikke å snakke om roastbiffen.

En annen ting som er sikkert er at har du først pisket din egen remulade vil du raskt glemme at den er å få kjøpt ferdiglaget på butikken.

Les også:

Saus til asparges

Slik steker du egg

Slik lager du eggerøre

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

henter innhold

Kommentarer:

Bilde ansvarlig
Christopher Sjuve Fagansvarlig mat

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar og hjelper oss å bli bedre!

Finn oppskrifter

Lag din egen oppskrift

På forsiden av Spise

Deilige spareribs på asiatisk vis.

Sjekk hvordan de lager spareribs i Thailand

Det er på tide å bli kjent med Kaduk Muu Yang.

Det er både chili, hvitløk og ingefær i denne retten.

Blåskjell som du aldri har smakt dem

Pad Hoi Malaeng er en både spicy og deilig vri på blåskjell.

Cæsarsalat

Salaten du aldri blir lei av

Den lages over hele verden. Hvorfor det?

Mest leste saker på klikk.no

artikkel bilde

Åtte rå øvelser for sprettrumpe og sterke armer

Kanskje den eneste treningen du orker akkurat nå.

artikkel bilde

Parkeringsvakten skulle bare dele ut en p-bot

Sjekk den herlige retro-bobilen!

henter innhold

Tjenester fra klikk.no

Fagansvarlig mat:

  • Leder digitale medier:

    Tore A. Godager

  • Redaktør:

    Jan Thoresen

  • Ansvarlig redaktør / direktør:

    Kjetil Opaas

  • Kontakt oss:

    Klikk her

Mest leste på Spise

Kaldt, enkelt og supergodt!

Sommermaten skal være lett

Lag den perfekte hamburgeren

Oppskrifter fra mesterkokkene Trond Moi og Bent Stiansen.

Hva gjør vi med rips?

Ikke bare Ibsen slet med ripsen. Her er 40 oppskrifter med urbæret.